Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ιατρικές εξετάσεις με... κουπόνια εφημερίδας! Έξαλλοι οι γιατροί!

Φάρμακα από το ίντερνετ, εξετάσεις με κουπόνια από εφημερίδα.... Αυτά είναι τα ήθη της νέας εποχής; Σε αναβρασμό βρίσκονται οι γιατροί τον τελευταίο καιρό γιατί εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας διαφημίζει ότι αγοράζοντάς την, ο αναγνώστης μπορεί να κάνει δωρεάν εξετάσεις! Διαβάστε παρακάτω την σκληρή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με ομόφωνη απόφασή του, απορρίπτει πρακτικές ασύδοτης παραβίασης του νόμου περί ιατρικής διαφήμισης που εκφράζεται με διαφημιστική καμπάνια γνωστού επιχειρηματικού ομίλου της Αττικής σε έντυπο μέσο, ως πανελλαδική διάθεση φτηνού πακέτου υγείας με «κουπόνια».

Η υγεία είναι κοινωνικό και όχι «αγοραίο» αγαθό.

Δεν αποτελεί αντικείμενο αθέμιτου ανταγωνισμού και κακόγουστου μάρκετιγκ αλίευσης επιχειρηματικού κέρδους εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Η ιατρική ποιότητα και αξιοπιστία αποδεικνύεται καθημερινά μέσα από την ορθή άσκηση της ιατρικής και όχι μέσα από «φτηνά» κουπόνια υγείας που ευτελίζουν την ιατρική πράξη και διαρρηγνύουν την ιερή σχέση ιατρού – ασθενούς μέσα από «κακέκτυπα» υποκατάστατα.

Οι άστοχες πολιτικές υγείας στην απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ευνόησαν τη γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μεθοδικά και συντεταγμένα εις βάρος της επιστημονικής πρακτικής, συντελώντας στην αυξανόμενη κρίση αξιών, στην υπερπροσφορά / υπέρβαση υπηρεσιών υγείας και στην καταιγιστική απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος.

Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη η άμεση επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους ιατρούς (51/49) καθώς και η ταχεία ανάπτυξη καθολικών ελεγκτικών μηχανισμών πάταξης της διαφθοράς στο χώρο της υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας