Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Νέος πρόεδρος, ο Σωτήρης Μπερσίμης και με τη σφραγίδα της βουλής

Με τη «σφραγίδα» της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης. Ο ίδιος κατά την ακρόασή του ξεκαθάρισε ότι άμεσα προτεραιότητά του είναι η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ,  που σήμερα βρίσκεται με μαύρη τρύπα 1,5 δις ευρώ στα ταμεία του λόγω μη καταβολής των εισφορών υγείας από τους ασφαλιστικούς φορείς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας οργανισμός κρίσιμος για τη λειτουργία του ΕΣΥ, καθώς....
  

 
... έχει την ευθύνη της περίθαλψης της πλειονότητας των ασφαλισμένων της χώρας αλλά και γιατί διαχειρίζεται υψηλό προϋπολογισμό, υψηλότερο και από εκείνον του υπουργείου Υγείας. «Η θέση του προέδρου έχει πολιτική βαρύτητα. Επιλέξαμε έναν νέο άνθρωπο με εξαιρετικό βιογραφικό, καθώς έχει ασχοληθεί με εφαρμογές στατιστικής στον τομέα της υγείας. Με αυτην την επιλογή μας δίνουμε δείγμα γραφής για την ανάγκη αξιόπιστης πολιτικής διεύθυνσης για κρίσιμους οργανισμούς που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπερσίμης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας τον ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρουσιάζει δυσλειτουργίες τις οποίες απέδωσε στην μη ολοκλήρωση της συνένωσης των ταμείων. Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του για τον Οργανισμό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης των συνταγογραφικων οδηγιών, της εφαρμογής εκπτώσεων, της  δημιουργία μονίμων συμβουλευτικών επιτροπών, της αναδιοργάνωση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, και της ολοκλήρωσης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών. 

Η υποψηφιότητα του κ. Μπερσίμη εγκρίθηκε με μία θετική ψήφο από την Ένωση Κεντρώων ενώ οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό ή δήλωσαν «παρών».

πηγή:  healthview