Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα 2016 χωρίς άγχος

Για να μην πάτε πάλι... αμάσητη την μεθαυριανή βασιλόπιτα διαβάστε αναλυτικά όλα τα φλέγοντα θέματα που μας βασανίζουν αυτές τις μέρες, νεόκοπα και επαναλαμβανόμενα:

1) TΣΑΥ: Nα θυμίσουμε ότι τα 60 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ μας τελείωσαν και ο ΕΟΠΥΥ κρατάει αυτόματα 10 κάθε μήνα. 'Αρα τώρα είναι να πληρώσουν μόνο όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι του Α' εξαμήνου καθώς και οι μονοσυνταξιούχοι. Οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τίποτα. 'Ισως να πάρει παράταση αλλά ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση. Το αφήνουμε λοιπόν για ηλεκτρονική πληρωμή στις 31/12 και βλέπουμε.
2) ΓΕΜΗ: O νόμος από τον Σεπτέμβριο θυμίζει χρησμό Πυθίας αλλά το πιο πιθανό είναι να μην γλυτώσουν τα ατομικά φαρμακεία το χαράτσι των 40-50€. Το ΓΕΜΗ κάποια στιγμή θα μας απαντήσει. Ο λογιστής σας θα βγάλει (όταν είναι η ώρα) τους κωδικούς για πληρωμή. 

3) Πιστωτικά τιμολόγια για rebate και περικοπές: Kαι τα δύο έχουν ΦΠΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ και τα δύο θα κοπούν με ημερομηνία 31/12/15. Τι ΦΠΑ θα έχουν είναι πάλι έκπληξη. Η λογική λέει 6% αλλά περιμένουμε κι εδώ επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΠΥΥ.

4) Διπλός ΦΠΑ στα φάρμακα: αυτό θα μας απασχολήσει σε 1 μήνα οπότε και θα ισχύουν οι νέες τιμές για τα φαρμακεία, μέχρι τότε πουλάμε όλα τα φάρμακα με 6% άσχετα με τι αγοράζουμε.

FARMAKOPOIOI