Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χρ. Κέλλας (ΝΔ) στη Βουλή για clawback, ΕΟΠΥΥ και φάρμακα (video)

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016 στη Βουλή, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ΕΟΠΥΥ, στο clawback και στις τιμές των φαρμάκων. Είπε συγκεκριμένα:

«Όχι μόνο διατηρείτε αλλά επεκτείνετε το κατάπτυστο εργαλείο του clawback στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων. Μήπως να σας πω τι έλεγε αυτή η κυβέρνηση το Φεβρουάριο στους φαρμακοποιούς; Το ξέρουν καλύτερα αυτοί. Να σας θυμίσω τι έλεγε ο κ. Κουρουμπλής στη συζήτηση του περσινού προϋπολογισμό για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία; «Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να...




... πληρώνουν μικρότερο ριμπέιτ...» Να σας πω τι έκανε; Αύξησε το ριμπέιτ κατά 150 εκατομμύρια ευρώ. Και ο διάδοχός του ο κύριος Ξανθός έρχεται και μειώνει την τιμή του ελληνικού φαρμάκου μέχρι 1 ευρώ. Αποτέλεσμα: Με μαθηματική ακρίβεια, καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αύξηση της ανεργίας, μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των Ελλήνων ασθενών και κανένα όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια πολιτική ακολουθείτε σε όλους τους τομείς. Η αύξηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ - δήθεν - με μείωση 6% στις συντάξεις μεταφράζεται σε 814 εκατομμύρια ευρώ για το 2015. Από αυτά έχουν εισρεύσει στον ΕΟΠΥΥ μόνο τα 214. Τα υπόλοιπα 600 πού πήγαν; Στο χρέος ή στην πληρωμή συντάξεων;»

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στην ομιλία του κ. Κέλλα: