Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερα χρόνια πίσω πάει η ιστορία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τέσσερα χρόνια πίσω μας γύρισε η ιστορία με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκη για τα βρεφικά γάλατα. Όταν αδιαφορώντας για τις αιτιάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και σύσσωμου του επιστημονικού κόσμου όπως διακεκριμένων παιδιάτρων και οργανισμών υποστήριξης του βρεφικού θηλασμού (δείτε π.χ. το συγκλονιστικό άρθρο ενός επιστήμονα παιδιάτρου ΕΔΩ) η Κυβέρνηση ακολούθησε τις αμφιλεγόμενες μνημονιακές παραινέσεις για "απελευθέρωση" της αγοράς.

Η τιμή των ειδικών αυτών σκευασμάτων, που ποτέ δεν ήταν εξαρτημένη από το κανάλι διανομής αλλά από την αυθαίρετη τιμολόγηση των εταιριών παρασκευής τους, ποτέ δεν μειώθηκε με βάση τα στοιχεία, αλλά επίσης ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τον κατάλληλο απολογισμό αποτελεσματικότητας των μέτρων που ελήφθησαν αλλά και με την ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία των διεθνών κανόνων, όπως αυτοί ισχύουν στα σύγχρονα δυτικά και όχι μόνο Κράτη. Δείτε μερικά σημαντικά στοιχεία:
 


Eπιστολή Κ.Λουράντου-Γ.Δαγρέ προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

Δαγρές: Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί Χατζηδάκη 

 

Farmakopoioi δικαίωση: Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκατέστησε την αλήθεια για το βρεφικό γάλα! (video)

 

 Εν τω μεταξύ κανένας αρμόδιος δεν έχει ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης: το μητρικό θηλασμό! Στο μυαλό τους μόνο το εμπόριο των σκευασμάτων!! Δείτε:

 

  Αναφορά Ibfan Προς Εοφ για το Μητρικό Θηλασμό by farmakopoioi