Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα ΦΣ Ευβοιας για το ρόλο του Φαρμακείου σήμερα

Ο πάντα δραστήριος Φ.Σ. Ευβοιας ξεκίνησε δυνατά το καλεντάρι εκδηλώσεων για το 2016. Σε ημερίδα που οργάνωσε την Κυριακή 10-1-2016 αναλύθηκαν θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για το μέλλον του Φαρμακείου στις σύγχρονες συνθήκες και σχεδιάστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου σε καινοτόμα προγράμματα πρόληψης, ενώ αναμένεται νέα ενδιαφέρουσα διημερίδα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Δείτε τις λεπτομέρειες:
 

 
 Λευτέρης Μαρίνος: Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνοφαρμακολογίας, M.Sc. Φαρμακογνωσίας Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων:  "Ο ρόλος του φαρμακοποιού με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας, στις συνθήκες και τις ανάγκες του νέου οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος." Σε νεότερα από τον κόσμο ο κ. Μαρίνος μας ενημέρωσε για ένα πλήγμα που δέχονται τα φαρμακεία στη Βρετανία. Η πτώση κατά 6% της συνολικής χρηματοδότησης (από τις αποζημιώσεις του Εθνικού Ασφαλιστικού Συστήματος) στο επίπεδο των φαρμακείων της κοινότητας αντιστοιχεί σε μια μέση μείωση της χρηματοδότησης άνω των 14.500 £ ( 19343 €) για κάθε φαρμακείο στην Αγγλία, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Chemist+Druggist. Αυτό ισοδυναμεί με το 12% των καθαρών «ζημιών» στα έσοδα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών, υποστηρίζουν ομάδες φαρμακοποιών. Αντίθετα, ο τομέας των γενικών ιατρών θα λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από 4 έως και 5,4% κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Μίλτος Αγιούμπ, Φαρμακοποιός, ΜΒΑ, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Green Pharmacies ΔΣ ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: "Ανεξάρτητο φαρμακείο της γειτονιάς: από το σήμερα στο αύριο. Επιλέγοντας την κατάλληλη διαδρομή." 

 

Κωνσταντίνος Δούνας, ΜΒΑ, γενικός διευθυντής OSFE Logiscoop SA: Εισαγωγή στο πρόγραμμα Αρεταίος. Μία δράση αναφορικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας σχετικά με τη νόσο του διαβήτη καθώς και τον προσυμπτωματικό έλεγχο διαβήτη και προδιαβήτη. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δράσης που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και αναβαθμίζει τον ρόλο του φαρμακείου στο πρωτοβάθμιο σύστημα υπηρεσιών υγείας (πρόγραμμα που θέλει να συμμετάσχει ο ΦΣ Ευβοιας).




Ο ΦΣ Ευβοιας και το ΔΣ ευχαριστεί όλους τους ομιλητές για τα πολύτιμα στοιχεία που παρέθεσαν.

Επίσης με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΦΣ Ευβοιας ενημέρωσε ότι περίπου 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Φάνη Σπανού, με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Ευστράτιο Καρλατήρα, τον γραμματέα του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ευβοίας κ. Αθανάσιο Γιαννούκο και το γενικό διευθυντή της OSFE Logiscoop SA κ. Κωνσταντίνο Δούνα.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις επικοδομητικές επιπτώσεις του προγράμματος ΑΡΕΤΑΙΟΣ (http://aretaioshealth.gr/) στην κοινωνία.


Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας.