Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Την οργή των φαρμακοποιών προκάλεσε ανάρτηση του Ν. Μπίστη στο Facebook

Διαγράφει όσους φαρμακοποιούς απαντάνε στην ανάρτησή του, αφήνει τα σχόλια μόνο των... «χειροκροτητών» του

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη Νίκος Μπίστης προκάλεσε την οργή των φαρμακοποιών αναρτώντας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης υποτιμητικά σχόλια για τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κώστα Λουράντο, στο πρόσωπο του οποίου θίγει όλους τους φαρμακοποιούς. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:


Λυπάμαι αλλά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαδηλώσω δίπλα με εκείνο τον απίθανο Λουράντο των φαρμακοποιών. Όπως αν ήμουν εργάτης με τον Φωτόπουλο ή αγρότης με τους Μπούτα και Κοκκινούλη. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί φτιάξανε το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε ο Τσίπρας και ο πολύχρωμος λαϊκισμός. Αν μάλιστα προσέξετε το διάγγελμα Λουράντου δεν καταγγέλει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ (που του είχε δανείσει τα φαρμακεία για εκλογικά κέντρα) αλλά προειδοποιεί «κυρίως» την αντιπολίτευση να μην τολμήσει να τον αγνοήσει. Μακρυά και καθόλου αγαπημένοι.



Μόλις έγινε αντιληπτή η ανάρτησή του, πολλοί ήταν οι φαρμακοποιοί που θέλησαν να του απαντήσουν με κόσμιο πάντα τρόπο. Κανένα σχόλιο δεν ήταν ούτε υβριστικό ούτε καν χυδαίο. Παρόλα αυτά μέσα σε λίγο χρόνο, τα σχόλια των φαρμακοποιών άρχισαν να διαγράφονται και μάλιστα ο κ. Μπίστης απαγόρευε την πρόσβαση στο προφίλ του (μπλόκαρε έναν-έναν τους φαρμακοποιούς).

Δείτε μερικά από τα σχόλια που διέγραψε ο ίδιος:

- Ο Κωνσταντίνος Λουράντος εκπροσωπεί επάξια 11.000 χειμαζόμενα από την κρίση φαρμακεία και είμαστε πολύ περήφανοι που μας εκπροσωπεί νομίμως μετά από εκλογικές διαδικασίες. Κοιτάξτε να υπεραπιστείτε τον μικρομεσαίο - και ναι και το φαρμακείο της γειτονιάς ανήκει σε αυτή την κατηγορία - και αφήστε τους αφορισμούς. Εσείς αντιθέτως έχετε κριθεί από τον ελληνικό λαό ο οποίος σας έχει στέιλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ένας φαρμακοποιός από μικρό χωριό.


- Το θερμοκηπιο απο το οποιο βγηκε ο Τσιπρας,λετε,οτι ο Λουραντος και συνεπως αυτοι που εκπροσωπει το φτιαξαν.Δεν ειναι απολυτως βεβαιο.Το απολυτα βεβαιο ειναι οτι τον "καταψυκτη" στον οποιο εχετε μπει εσεις,τον φτιαξατε εσεις οι ιδιοι με τα δικα σας χερια...κι απ'οτι φαινεται θα μεινετε για πολλα χρονια ακομα εκει μεσα


- ο κ.Μπίστης, ή εκείνος που διαχειρίζεται το προφίλ, έχει σβήσει πολλά σχόλια που δεν του άρεσαν και εξέφραζαν την αντίθετη άποψη, έχοντας μπλοκάρει μάλιστα όλους εκείνους που τόλμησαν να διαφωνήσουν μαζί του. Αυτό πάει να πει σεβασμός στην αντίθετη άποψη κ.Μπίστη? Μακρυά και καθόλου αγαπημένοι, λοιπόν.


- Καλημέρα κύριε Μπίστη.... σε ποιο κομμα ξυπνησατε σημερα?


- Διάβασα με ενδιαφέρον την άποψή σας για το Λουράντο και τη συμβολή του στο λαϊκισμό και το θερμοκήπιο που έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Με κάποιον Μπίστη που ήταν στο κόμμα του Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Γιάννου Παπαντωνίου και λοιπών λαμπρών προσωπικοτήτων που όσα έκαναν ασφαλώς ΔΕΝ εξέθρεψαν το λαϊκισμό και ασφαλώς ΔΕΝ φέρουν ευθύνη που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, έχετε καποια σχέση ή είναι απλή συνωνυμία;

- Η ιστορια τα τελευταια χρονια αποφασισε να ανθρωποποιηθει διοτι βαρεθηκε να ειναι στα χερια ανθρωπων του συστηματος οπως εσεις που την ξεσκιζουν καθημερινα. Ετσι αποφασισε να γραψει την αυτοβιογραφια της. Μου τηλεφωνησε λοιπον και μου ειπε οτι δεν προτιθεται να σας μνημονευσει .....και αυτο γιατι υπηρξατε παντα ενα αχρηστο κομματι της.


Λίγο αργότερα και αφού κατέβασε όλα τα σχόλια τα φαρμακοποιών ο κ. Μπίστης απάντησε:

Βλέπω με χαρά μου ότι ούτε ένας από την συντεταγμένα υβρίζουσα χορωδία είναι φίλος μου. Και αυτό με ικανοποιεί όσο δε φαντάζεστε. Συνεχίστε τώρα το βιολί σας.



Ποιος είναι ο Ν. Μπίστης

Άρχισε να πολιτεύεται το 1974 με το ΚΚΕ.  Το 1983 αποχωρεί από το ΚΚΕ με επίσημη αιτιολογία τη διαφωνία με την εισβολή στο Αφγανιστάν. Προσχωρεί στο ΚΚΕ εσωτερικού.
Το 1987 διασπάται το ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ ο ίδιος διαφωνεί με την αφαίρεση του “κομμουνιστικού” από το όνομα. Γίνεται ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά (η μετέπειτα ΑΚΟΑ) του Γιάννη Μπανιά. Το 1991 μετά από την δεύτερη εκλογική αποτυχία του ΚΚΕ εσωτερικού Α.Α αποχωρεί και προσχωρεί στον Συνασπισμό. Σύντομα προσχωρεί στην ανανεωτική τάση. 

Κατά τα έτη 1996 – 2000 διατελεί μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Το 2000 μαζί με ολιγομελή ομάδα ιδρύει την βραχύβια ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς). Το σχήμα αυτοδιαλύεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το 2003 επιβραβεύεται για τη στήριξη που παρείχε στον εκσυγχρονισμό και τον Κώστα Σημίτη. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός τον διορίζει υφυπουργό Εσωτερικών για τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Από το 2005 εως το 2007 εκλέγεται στο Εθνικό Συμβούλιο (με τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου), μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ. 

Τον Απρίλιο του 2012 αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στην ΔΗΜΑΡ. Διορίζεται υπεύθυνος της επιτροπής διεύρυνσης του κόμματος. Το πέρασμά του από την ΔΗΜΑΡ είναι πολύ μικρό καθώς τον Δεκέμβρης του ίδιου έτους παραιτείται από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ. Το 2013 προσχωρεί στην «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη»...