Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τι έχει πει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ για τους φαρμακοποιούς (videos)

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές στους φαρμακοποιούς. Είναι φανατικός υποστηρικτής της φιλελευθεροποίησης της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΥΣΥΦΑ καθώς και της απελευθέρωσης του επαγγέλματός μας.

Έντονα «μνημονιακός», με φιλογερμανικές απόψεις, δηλώνει πως «δίχως εντατικοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει». Στις μεταρρυθμίσεις αναφέρεται συνεχώς και σε όλες τις αλλαγές που προωθεί κατά καιρούς η τρόικα στο φάρμακο.

Πάμε να θυμηθούμε μερικές από αυτές του τις δηλώσεις...


Τον περασμένο Ιούνιο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κλάδο μας. Είπε λοιπόν ότι στα φάρμακα η ΝΔ δεν ολοκλήρωσε τις μεταρρυθμίσεις όπως έπρεπε γιατί ενοχλούνταν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι πρόσκεινται παραδοσιακά στην παράταξη. Με αυτό τον τρόπο όμως ζημιωμένοι βγήκαν οι πολίτες - όπως τόνισε χαρακτηριστικά - οι οποίοι δεν βγήκαν ωφελημένοι. Κάτι που έγινε όταν μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά τρία δις όταν «τα χρήματα πήγαιναν στις τσέπες κάποιων» - όπως είπε χαρακτηριστικά. Δείτε το βίντεο:




Λίγες μέρες νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΠΦΣ υπό τον πρόεδρο κ. Κώστα Λουράντο επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM τότε είχε δηλώσει πως «εγώ προσωπικά δεν θα συναντούσα τον κ. Λουράντο» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του προς τους φαρμακοποιούς.  Μάλιστα είχε δηλώσει πως «εάν το γενικό καλό και το δίκαιο και το σωστό είναι να απελευθερωθεί η διανομή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, θα το κάνουμε κι ας δυσαρεστήσουμε τους φαρμακοποιούς».... (διαβάστε εδώ)

Ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποστηρικτής της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, ενώ δήλωνε σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή του στους συνδικαλιστές.

Μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη, πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση και εφαρμογή της περιβόητης εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ, ενώ τον Οκτώβριο του 2013 είχε συναντηθεί για αυτό το λόγο και με τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του οργανισμού κ. Γκουρία προκειμένου να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα είχαν μεγάλη σημασία εφόσον οι πολιτικοί εφάρμοζαν αυτά που έλεγαν. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο και πως τα λόγια ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη των επιλογών του και τον θεσμικό ρόλο να ασκεί κριτική στις κυβερνητικές επιλογές.