Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανδρέας Σοφιανόπουλος για ΕΤΕΣΤΑ: «Μην ανταποκρίνεστε στα τηλέφωνα, δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση του ΔΣ του ΠΦΣ!»

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Σε χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΕΣΤΑ αποφασίστηκε ομόφωνα η αποχώρηση της ΕΤΕΣΤΑ από την PIH εξαιτίας αντικειμενικών συνθηκών οι οποίες δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της συνεργασίας.
Λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών θα κοινοποιηθούν σε προσεχή Γ.Σ. του ΠΦΣ.

Υπενθυμίζουμε πως η ΕΤΕΣΤΑ είναι μονοπρόσωπη Α.Ε. εταιρεία του ΠΦΣ, είναι δηλ. εταιρεία των...



... φαρμακοποιών που στόχο έχει την προστασία και την οικονομική εκμετάλλευση των δεδομένων των φαρμακείων μας, ενώ η PIH είναι ένα εταιρικό σχήμα το οποίο είχε δημιουργηθεί με απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. της ΕΤΕΣΤΑ και στο οποίο η ΕΤΕΣΤΑ συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο 25% ενώ το υπόλοιπο 75% ανήκει σε εταιρεία αγγλικών συμφερόντων.    

Λεπτομέρειες και για το ζήτημα αυτό μετά την προσεχή Γ.Σ. του ΠΦΣ.

Με δεδομένο πως η PIH εξακολουθεί να τηλεφωνεί σε συναδέλφους του Φ.Σ. Αχαΐας εξ ονόματος της ΕΤΕΣΤΑ καλούμε τους συναδέλφους να μην ανταποκρίνονται στα τηλεφωνήματα αυτά διότι πλέον το σχήμα αυτό δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση του, εκλεγμένου από το ΔΣ του ΠΦΣ, Δ.Σ. της ΕΤΕΣΤΑ.  

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση αναπτύχθηκαν δύο προτάσεις για τη λύση της συνεργασίας, μία εκ μέρους του προέδρου του ΠΦΣ κ. Λουράντου η οποία προβλέπει συναινετική λύση της σχέσης μεταξύ ΕΤΕΣΤΑ και αγγλικής εταιρείας έτσι ώστε να μην χαθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία των μετοχών του 25% (περί τις 12.000€) και μία πρόταση δική μου περί άμεσης λύσης της συνεργασίας με μονομερείς ενέργειες δικές μας, μετά την κατά την άποψή μου απαξιωτική συμπεριφορά που επιδεικνύει η αγγλική εταιρεία ως πλειοψηφούσα απέναντι στην ΕΤΕΣΤΑ.

Η πρόταση του προέδρου του ΠΦΣ πλειοψήφησε με 5-2, είχα τη στήριξη μόνο του κ. Χαληγιάννη, αλλά επί της ουσίας όλοι συμφωνούμε ότι η σχέση έχει ήδη διαλυθεί, όπως επίσης πως η ΕΤΕΣΤΑ θα πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, σε νέες υγιείς βάσεις, με συνεργάτες που θα σέβονται και τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του ΠΦΣ αλλά το κυριότερο την αξία και τη σημασία των δεδομένων των φαρμακοποιών.

Τα δεδομένα των φαρμακοποιών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να γίνουν έρμαιο είτε στις κρατικές ορέξεις κερδοσκοπίας μέσω της ΗΔΙΚΑ, είτε από παράπλευρους δρόμους ιδιωτών μέσα από τα προγράμματα φαρμακείων. Είναι κοινός τόπος όλων των μελών του ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ ότι η ενημέρωση από εδώ και στο εξής για την ΕΤΕΣΤΑ θα γίνεται μέσα από τους προέδρους των συλλόγων, αφού πρώτα προηγηθεί συνάντηση προεδρείου ΕΤΕΣΤΑ με τους προέδρους όλων των συλλόγων της χώρας.

Ανδρέας Σοφιανόπουλος,

Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας

Αντιπρόεδρος ΠΦΣ