Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

΄Οταν υπάρχουν και δουλεύουν τα Πειθαρχικά των Συλλόγων

Περιπτώσεις οδοντιάτρων της Αττικής που πέρασαν Πειθαρχικό 
 
Κάθε οδοντίατρος πρέπει να ασκεί την επιστήμη του με βάση τους νόμους και τον κώδικα δεοντολογίας, ώστε να μην απαιτείται η παρέμβαση των οργάνων του Συλλόγου, επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΑ.

 
Από πειθαρχικό έλεγχο πέρασαν οδοντίατροι – μέλη του Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), εξαιτίας μίας σειράς παραπτωμάτων.
 
Όπως αναφέρεται στο “Περιοδικό του ΟΣΑ”, ο έλεγχος οδήγησε σε ποινές και πρόστιμα κατά των παραβατών οδοντιάτρων, ενώ ορισμένοι απαλλάχθηκαν.
Ακολουθούν οκτώ περιπτώσεις, οι οποίες ελέγχθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου:
 

 

  • Η οδοντίατρος ΑΓ πέρασε από πειθαρχικό, καθώς την κατήγγειλε ασθενής ότι δεν επέδειξε τη δέουσα επιμέλεια σε ορθοδοντική θεραπεία. Της υποβλήθηκε η ποινή της επίπληξης.
  • Ο οδοντίατρος ΙΚ έκανε ενημερωτική ομιλία σε εκδήλωση σε άλλη περιοχή από εκείνη στην οποία δραστηριοποιείται, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων του Συλλόγου. Του υποβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ.
  • Ο οδοντίατρος ΦΚ διαφημίστηκε σε ένθετο εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ. Ακολούθησε προσφυγή του οδοντιάτρου κατά της απόφασης, αλλά επιβεβαιώθηκε το πρόστιμο.
  • Η οδοντίατρος ΔΓ είχε προχωρήσει σε καταχώρησε σε ιστότοπο, επικαλούμενη εκπτώσεις σε οδοντιατρικές πράξεις. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.
  • Άλλος οδοντίατρος (ΠΠ) προέβη σε δημοσίευση σε εφημερίδα. Επέδειξε πραγματική μεταμέλεια και το Πειθαρχικό Συμβούλιο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.
  • Στους οδοντιάτρους ΔΚ και ΑΚ οι οποίοι είχαν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στον καθένα.
  • Πρόστιμο 1.000 ευρώ επιβλήθηκε και στην οδοντίατρο ΒΔ για καταχωρήσεις σε ιστότοπους, με φωτογραφίες του χώρου του ιατρείου της.
 
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου υπογραμμίζει πως κάθε οδοντίατρος πρέπει να ασκεί την επιστήμη του με βάση τους νόμους και τον κώδικα δεοντολογίας, ώστε να μην απαιτείται η παρέμβαση του ΟΣΑ.
 
ΔΗΜ.Κ.

πηγή: ιατρονετ