Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Ερώτηση στη Βουλή για το ωράριο των φαρμακείων

Ερώτηση για το ωράριο των φαρμακείων κατέθεσε η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η έρωτήση που κατατέθηκε στη Βουλή απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας και ακολούθησε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ Κ. Λουράντου, ο οποίος με αφορμή το ωράριο έκανε λόγο για αναρχία και κανιβαλισμό.


Η ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρει:
"Κύριε Υπουργέ,
οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων επηρέασαν τη βιωσιμότητα ορισμένων φαρμακείων καθώς εμφανιστήκαν και στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλει να περιβάλλεται από ένα ορθολογικό και δίκαιο πλαίσιο κανόνων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να μην δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν προτάσεις και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που προτείνει την καθιέρωση ενός σύγχρονου ωραρίου, το οποίο να καλύπτει όλες τις περιοχές, μέσα από ένα πυκνό δίκτυο φαρμακείων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των φαρμακείων. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου κανονιστικού πλαισίου θα είναι ο πολίτης να βρίσκει κάθε στιγμή 7 μέρες την εβδομάδα τα φάρμακα που έχει ανάγκη.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακείων;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου"

www.f-kosmos.gr