Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βοήθεια στους πρόσφυγες με συντονισμό από την Πολιτεία, ζητεί ο ΠΦΣ

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι έτοιμο να συντονίσει τις επιμέρους ενέργειες που γίνονται από τοπικούς Συλλόγους (όπως της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Αχαίας κ.ά) για την ανακούφιση των προσφύγων που κατακλύζουν την χώρα. Ωστόσο, χρειάζεται την βοήθεια και την συναίνεση της Πολιτείας που δείχνει μάλλον απρόθυμη να συνεργαστεί…
 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΠΦΣ για τους πρόσφυγες:
 

  
Την συνεργασία της Πολιτείας επιδιώκει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου μέσα από τις δομές των Φαρμακευτικών Συλλόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – ανθρωπιστικού προβλήματος.
 
Ήδη αρκετοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν δραστηριοποιηθεί μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται στην χώρα μας, αλλά χρειάζεται ένα κεντρικός συντονισμός έτσι ώστε η προσφορά των Φαρμακοποιών να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.
 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο διόγκωσης του προβλήματος , όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία του εκδόθηκε ψήφισμα από τους προέδρους των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και παραδόθηκε από την PGEU (Pharmaceutical Group Of The European Union) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Δυστυχώς όμως τόσο η Ελληνική κυβέρνηση , με εξαίρεση τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ακόμη φορά ολιγώρησαν και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.


Σας επισυνάπτουμε το Ψήφισμα και την ανακοίνωση της P.G.E.U.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
 
Διαβάστε εδώ το ψήφισμα των προέδρων από την ευρωπαϊκές ενώσεις φαρμακοποιών:
 
Οι φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι της PGEU και των Φαρμακευτικών Συλλόγων 18 Ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετείχαν στο Φαρμακευτικό Συμπόσιο των Προέδρων των χωρών-μελών της PGEU, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, ως επαγγελματίες υγείας και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Εκφράζουμε την οδύνη μας σχετικά με την ανθρωπιστική τραγωδία την οποία βιώνουν οι πρόσφυγες στα παράλια της Μεσογείου.
 
- Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.
 
- Εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε στην ανακούφιση αυτής της κρίσης, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας ως επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

πηγή: iatropedia