Τρίτη 3 Μαΐου 2016

«Γυρίζει ο τροχός» για την Ίλυδα

Γιατί ανοίγονται νέες καλύτερες προοπτικές για την εισηγμένη εταιρεία. Οι μειωμένοι τόκοι, η βελτίωση της ρευστότητας, τα έκτακτα κέρδη και τα δύο νέα προϊόντα λογισμικού.

Νέες προοπτικές διανοίγονται για την εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα, μετά τη βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων, τα νέα προϊόντα που λανσάρει και την πρόσφατη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της που συμφώνησε με την Εθνική Τράπεζα.
«Περάσαμε τον κύκλο των δυσκολιών και παρά το δυσμενές περιβάλλονμπαίνουμε σε μια νέα τροχιά. Τα αποτελέσματα δεν μπορεί βέβαια να είναι εντυπωσιακά, αλλά αναμένονται βελτιωμένα», υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Βασίλης Ανυφαντάκης.
Πέρυσι, η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της, πέρασε σε θετικό EBITDA και...



.... περιόρισε δραστικά το ύψος των καθαρών ζημιών.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με την Εθνική Τράπεζα, όπου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια γίνονται μακροπρόθεσμα με έναν ορίζοντα 15 ετών και κάτω από ευνοϊκότερους όρους (οι ετήσιοι τόκοι θα υποχωρήσουν από τις 350 στις 40 χιλιάδες ευρώ).
Επιπλέον: α) από τη ρύθμιση αυτή θα προκύψουν φέτος έκτακτα κέρδη άνω των 800 χιλ. ευρώ που θα επηρεάσουν θετικά το τελικό αποτέλεσμα του 2016, β) η συμφωνία αφήνει περιθώρια περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους μετά από μια εξαετία, στον βαθμό που εκπληρωθούν κάποιες δεσμεύσεις από την πλευρά της εταιρείας.
Σε λειτουργικό τώρα επίπεδο, ξεχωρίζει φέτος το λανσάρισμα δύο νέων, καινοτόμων προϊόντων που απευθύνονται σε νέες αγορές.
Το πρώτο προϊόν είναι λογισμικό που αφορά στα μικρά σημεία λιανικής πώλησης και ειδικότερα στις αλυσίδες περιπτέρων (η πρώτη συμφωνία έχει κλείσει και επιχειρείται η σύναψη και άλλων τέτοιων συνεργασιών).
Το δεύτερο προϊόν (στόχος είναι να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στον Μάιο) αφορά στη διαχείριση ιστοσελίδας μέσω της οποίας θα πωλούνται ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε συνεργεία και τελικούς καταναλωτές.