Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κατέθεσε για τα περί ύπαρξης παραδικαστικού ο Παύλος Πολάκης


Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος για δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε υποθέσεις του υπουργείου Υγείας που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη οι οποίες λιμνάζουν.






Ο εισαγγελικός λειτουργός μετέβη στο γραφείο του υπουργού, όπως προβλέπει ο νόμος το πρωί, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης.

Αφορμή για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτέλεσαν τα λεγόμενα Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος. Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών  -για να το πω κομψά- έχει δεσμεύσεις ή -για να το πω λιγότερο κομψά- είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός, ο αντεισαγγελέας Δασούλας θα κρίνει εάν θα επεκτείνει την έρευνά του σε άλλα πρόσωπα, ή αν θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

koutipandoras.gr
posted from Bloggeroid