Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Κ.Λουράντος: 7 απαντήσεις για τα πειθαρχικά


Για μια ακόμη φορά γίναμε αποδέκτες διαδικτυακών προβληματισμών του κ. Θεοδοσιάδη, υπό τον βαρύγδουπο τίτλο : «Όλη η αλήθεια για τα πειθαρχικά συμβούλια».
Ας απαντήσουμε λοιπόν στα ερωτήματα που διατυπώνονται:

1. Γιατί άλλαξε ο νόμος που ρύθμιζε τα πειθαρχικά;






Aπ. Προφανώς χρειαζόταν κάποια επικαιροποίηση όπως πολλά ακόμη που αφορούν τον ΠΦΣ όπως ο Εσωτερικός κανονισμός και η λειτουργία του ΚΑΕΦ. Για ποιον λόγο όμως ο κ. Θεοδοσιάδης επί προεδρίας του μερίμνησε τάχιστα για την κατάργηση των -μόλις προ 6 μηνών - εκλεγμένων εκπροσώπων στα πειθαρχικά;

2. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας δομής των Πειθαρχικών;

Απ. Επιμένει ο κ. Θεοδοσιάδης να επιχαίρει για την μη παρουσία Δικαστικού. Είναι αδιανόητο για λόγους διαφάνειας , χρηστής διοίκησης και απόδοσης της Δικαιοσύνης, τις γνώσεις του Δικαστικού να τις επωμίζεται ο Φαρμακοποιός. Για ποιον λόγο αργότερα να σύρονται στα Δικαστήρια – δικαίως ή αδίκως- οι πρόεδροι των Συλλόγων για αποφάσεις των Πειθαρχικών τους;

3.Οι αλλαγές αυτές προτάθηκαν από τον ΠΦΣ;

Aπ. Ναι όπως και οι επόμενες που θέλουν την συμμετοχή δικαστικού . Θεωρούμε άκομψο να χρησιμοποιούμε την προσφορά του αείμνηστου Ιωάννη Παπαγεωργίου ως άλλοθι για τις αμφιλεγόμενες προηγούμενες πρωτοβουλίες.

4.Τι ισχύει σε άλλους επιστημoνικούς συλλόγουs;

Aπ. Προφανώς ο κ. Θεοδοσιάδης έχει ελλιπή ενημέρωση. Υπάρχουν υγειονομικοί σύλλογοι που έχουν Δικαστικό στα Πειθαρχικά συμβούλιά τους τόσο στα πρωτοβάθμια όσο και στα δευτεροβάθμια όργανα

5.Γιατί δεν έγιναν οι αρχαιρεσίες για τα πειθαρχικά

Απ. Υπάρχει η λαϊκή ρήση που αναφέρει « στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Το νέο προεδρείο του ΠΦΣ από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στο νόμο που η προηγούμενη διοίκηση φρόντισε να περάσει από το Υπουργείο υγείας. Για τον λόγο αυτό και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης αλλά και του ΔΣ του ΠΦΣ απέστειλε την πρόταση της τόσο στον κ. Κουρουμπλή όσο και στον κ. Ξανθό. Δυστυχώς και παρά τις πιέσεις μας δεν έχει προχωρήσει τίποτα.
Ωστόσο μας χαροποιεί το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση άσκησε την επιρροή της σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και αδιαφόρησε για όλα τα υπόλοιπα που μας ταλαιπωρούν σήμερα.

6. Δηλαδή η ευθύνη της μη ύπαρξης των πειθαρχικών βαρύνει αποκλειστικά τον ΠΦΣ;

Aπ. Πρωτίστως αυτούς που προκάλεσαν - άνευ λόγου(;) - το πρόβλημα από το 2013, τις πολιτικές ηγεσίες που δεν μας συμπαθούν και βεβαίως μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στον ΠΦΣ στον οποίο μετέχει ο κ. Θεοδοσιάδης.

7. Tι σημαίνει η συμμετοχή δικηγόρου ως πρακτικογράφου και διοικητικού γραμματέα.

Απ. Αυτή η διάταξη εγείρει ερωτήματα ως προς τον σκοπό της . Σε κάποιους ότι δίνεται «η δυνατότητα πρόσληψης δικηγόρου», μπορεί να ακουσθεί ως πρόσχημα πρόσληψης συγκριμένων ατόμων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φαίνεται ότι ο κ. Θεοδοσιάδης δεν επιθυμεί διάλογο, αλλά διαδικτυακό μονόλογο. Είναι καιρός να ξεπεράσουμε αυτή την διαδικασία μονολόγου χωρίς δυνατότητα αντιλόγου. Κουράζει και δεν προσφέρει.

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω στην απευθείας δημιουργική συνδικαλιστική αντιπαράθεση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ
posted from Bloggeroid