Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Επιστολή Α. Σοφιανόπουλου προς ΕΟΦ σχετικά με τις απευθείας πωλήσεις ιατροτεχνολογικών υλικών προς ασθενείς και γιατρούς

Την αντίδρασή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου εξέφρασε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε ιατρούς και ασθενείς απευθείας από τις εταιρείες. 

Το πρόβλημα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, οξύνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις εταιρείες να αποσπούν τις υπογραφές των ασθενών και να υπερχρεώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΦΣΑΧ:


ΠΡΟΣ ΕΟΦ - 28-7-2016

Κυρία πρόεδρε,
Κύριε αντιπρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για σχετική εγκύκλιο σας και τον τρόπο υλοποίησης της, περί δυνατότητας πώλησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων ( π.χ. chondrial plus της εταιρείας libytec) σε ιατρούς και ασθενείς απευθείας από την εταιρεία.

Επίσης, σας ζητούμε να μας ενημερώσετε για το κατά πόσον βρίσκεται σε αρμονία με τους κανόνες ανταγωνισμού η συγκεκριμένη σας εγκύκλιος. Δηλαδή κατά πόσον είναι εντός της νομοθεσίας ανταγωνισμού η δυνατότητα λιανικής πώλησης από εταιρείες παραγωγής ή εισαγωγής προϊόντων απευθείας στον καταναλωτή ή σε ιατρό.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το κατά πόσον οι ιατροί έχουν νόμιμη δυνατότητα λιανικής πώλησης ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων ή και βιταμινούχων ακόμα.

Αναμένουμε τη σχετική εγκύκλιο και τις ερμηνείες σας, διότι το ζήτημα έχει αρχίσει να οξύνεται σε μεγάλο βαθμό.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ