Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο 77χρονος μετανάστης που γύρισε από την ξενιτιά και έγινε ο μεγαλύτερος ευεργέτης στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Δούλεψε σκληρά πολλά χρόνια στην ξενιτιά ένας 77χρονος μετανάστης, αλλά δεν ξέχασε την πατρίδα του. Τις οικονομίες που μάζεψε δεν τις κράτησε για τον εαυτό του, αλλά τις μοιράζεται με τους συμπολίτες του που έχουν ανάγκη, και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ευεργέτη του Νοσοκομείου Κοζάνης!

Ο 77χρονος Θόδωρος Καρυπίδης από το Μαυροδένδρι Κοζάνης αναζητούσε από μικρός ένα καλύτερο μέλλον, κι έτσι αποφάσισε να ξενιτευτεί. Εργάστηκε για...


... χρόνια πολλά στη Γερμανία και στον Καναδά, ώσπου αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και να διαθέσει μέρος των αγαθών που απέκτησε για να διευκολύνει τις συνθήκες διαβίωσης όσων υποφέρουν. Το 2004 έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, αλλά πρόσφατα δώρησε και 66 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κρεβάτια για τις ανάγκες δύο κλινικών του!

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραία νιώθω, που είδα τους δύο γιατρούς διευθυντές να χαίρονται τόσο πολύ που οι κλινικές τους θα έχουν καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς τους» λέει ο ευεργέτης Θόδωρος Καρυπίδης.

Η τελευταία δωρεά του στο νοσοκομείο ήταν 21 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κρεβάτια που θα καλύψουν τις ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισης των εγκαταστάσεών της. Ενα μήνα πριν ο ίδιος άνθρωπος είχε προσφέρει ακόμη 45 ηλεκτρικά κρεβάτια για να καλύψουν τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής. Οπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και συνήθως υπάρχει μόνο σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε κέντρα αποκατάστασης.

Δωρεά

Το 2004, όταν έκανε την πρώτη δωρεά του αποφασίζοντας να χαρίσει ένα ασθενοφόρο στη μνήμη της αδελφής του Αφροδίτης, ο ευεργέτης είχε ρωτήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου τι είχε ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο λειτούργησε και τώρα, καλύπτοντας αυτή τη φορά τις άμεσες ανάγκες δύο σημαντικών κλινικών του νοσοκομείου. Ο 77χρονος εργάστηκε αρχικά σε εργοστάσιο στη Γερμανία κάνοντας διπλές βάρδιες ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια πήγε στον Καναδά, όπου εργάστηκε σε υαλουργική βιομηχανική μονάδα.