Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γιάννης Δαγρές: Περί δηλώσεων Βαρνάβα για τους Φαρμακοποιούς

Του Γ. Δαγρέ, Φαρμακοποιού, Αντιπροέδρου ΠΦΣ & ΦΣΑ

Όσο ντροπιαστικό είναι να βλέπει κανείς έναν φαρμακοποιό να χορηγεί νερό για…βρέφη (!), άλλο τόσο ντροπιαστικό και ακόμα χειρότερο είναι για παράδειγμα να βλέπει κανείς έναν γιατρό να βαφτίζει «ασθενή χρήζοντα ειδικής αγωγής» έναν ανυποψίαστο πολίτη, επειδή ο ίδιος ο γιατρός εμπορεύεται αναλώσιμα κατακλίσεων – δερματικά επιθέματα ή σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Οπότε και έχει ίδιον όφελος στην....


 όσο μεγαλύτερη κατανάλωση (πώληση) τέτοιων προϊόντων. Η γνωστή τα τελευταία χρόνια και θλιβερή, και παράνομη, πρακτική αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος λόγω σαφούς σύγκρουσης ρόλων.
Εκείνη η οποία, την ώρα που η Φαρμακευτική Δαπάνη έπεσε μεταξύ 2011 και 2013 πάνω από 50%, προκάλεσε την ίδια ακριβώς περίοδο και μόνο για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής αύξηση…άνω του 300% (!), λες και ο ΕΟΠΥΥ έχει λεφτά για χάρισμα ή ξαφνικά ανακαλύφθηκαν σωρό κρυμμένοι έλληνες που πρέπει να «τρέφονται ειδικώς», και με το αζημίωτο φυσικά»…
Άραγε ο κος. Βαρνάβας, συμφωνεί με το παραπάνω θλιβερό φαινόμενο;
Και αν όχι, τι ακριβώς έχει κάνει ο ίδιος για να το αντιμετωπίσει; Πέραν να το παρατηρεί αμέτοχα σαν τουρίστας.
Και κάτι ακόμα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη για την Τρόικα (σήμερα «Θεσμοί»), και για όσες Κυβερνήσεις την προσκυνούν, να βρίσκει στη χώρα μας «Βαρνάβες» που σπέρνουν έριδες σε όσες πιο πολλές κοινωνικές ομάδες γίνεται, ώστε αυτές να έχουν τα χέρια τους απασχολημένα λόγω διχόνοιας και ψευδεπίγραφων ενοχών αναφορικά με το πόσα «μαύρα πρόβατα» έχει η κάθε μία στις τάξεις της.

Οπότε να μην μπορούν να βρουν τα κοινά που τους ενώνουν και το κουράγιο, κι έτσι να παραμένουν διασπασμένες και αδύναμες να υπερασπιστούν δίκαια και κατακτήσεις δεκαετιών που χάνονται βιαίως αυτή την εποχή.
Ωραίες «υπηρεσίες» προσφέρει στους συμπατριώτες του ο κος. Βαρνάβας.