Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανοίγει τις πύλες του στο Μπουένος Άιρες το Παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακοποιών

Από 28 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το Παγκόσμιο Συνέδριο Φαρμακοποιών υπό την αιγίδα της FIP (International Pharmaceutical Federation). Πέρσι είχε διεξαχθεί στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο Μπουένος Άιρες, φαρμακοποιοί από την Αργεντινή αλλά και συνάδελφοί τους από όλο τον κόσμο θα...


.... κληθούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση για τη μείωση της παγκόσμιας επιβάρυνσης της ανθρώπινης νοσηρότητας.

Από τις κορυφαίες 10 αιτίες θανάτου σε όλο τον κόσμο, οι εννέα είναι ασθένειες. Καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια, το HIV / AIDS, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνος του πνεύμονα, ο διαβήτης και διαρροϊκές ασθένειες είναι μεταξύ αυτού του καταλόγου. Αλλά το κύριο θέμα δεν είναι μόνο η επιμήκυνση της ζωής αλλά κυρίως το ευ ζην, δηλαδή η ποιότητα της ζωής.

Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μια προσπάθεια να αλλάξει από ένα μοντέλο φροντίδας υγείας σε ένα μοντέλο υγείας. Ο ρόλος μας στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θεραπειών είναι η ουσία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Η δημιουργία, η προετοιμασία και η διάθεση των φαρμάκων που βασίζεται σε αυτόν τον ρόλο. Η μετάβαση από ένα μοντέλο ασθένειας σε ένα μοντέλο υγείας σημαίνει ότι το φαρμακείο πρέπει να γίνει ο πυλώνας για την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Η φαρμακευτική ως επιστήμη και οι φαρμακοποιοί εξειδικεύονται στην τεκμηρίωση της πρακτικής για τη βελτίωση της χρήσης των φαρμάκων. Η καινοτομία που δημιουργεί νέες επιλογές θεραπείας με φάρμακα, οι αλληλεπιδράσεις, οι πρακτικές που βελτιώνουν τη χρήση των φαρμάκων, η πρόληψη και τα προγράμματα δημόσιας υγείας όλων έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την παγκόσμια επιβάρυνση των ασθενειών.

Η FIP και η συνομοσπονδία Farmacéutica της Αργεντινής σας προσκαλούν στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής και του tango. Ελάτε να γοητευτείτε από τη ζωντανή ατμόσφαιρα σε αυτη την κομψή πόλη, την πύλη προς τη Νότια Αμερική, όπου πεδιάδες, αμπελώνες, ζούγκλες και μεγάλα ποτάμια περιμένουν να τα ανακαλύψετε....

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος Dr. Jens Gobrecht θα κάνει μια παρουσίαση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης-Αμερικής, γνωστής με το όνομα TTIP.

Πάρτε μια γεύση από Μπουένος Άιρες:



Farmakopoioi