Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία της Αριστοτέλους


Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχουν την επόμενη εβδομάδα οι φαρμακοποιοί με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου που είναι σε εκκρεμότητα... Δηλαδή το ωράριο και η σύσταση του πειθαρχικού.





Μετά την αποκατάσταση της περιοδικότητας στις πληρωμές τους από τον ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί προχωρούν στις προσπάθειες διευθέτησης των προβλημάτων που εκκρεμούν, για τα οποία ο ΠΦΣ έχει καταθέσει ένδεκα φακέλους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Όπως τονίζει ο ΠΦΣ, κυριότερα ζητήματα είναι η αποκατάσταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και η επαναφορά των δικαστικών λειτουργών στα πειθαρχικά συμβούλια του συλλόγου.


Άλλωστε τα δύο αυτά ζητήματα θα συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο που ετοιμάζουν στο υπουργείου και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί έχουν προτείνει ένα νέο σύστημα που θα προβλέπει καθημερινή λειτουργία 8 το πρωί με 8 το απόγευμα, το Σάββατο 8 π.μ. - 3 μ.μ. και να παραμένουν τα φαρμακεία κλειστά τις Κυριακές και αργίες, με διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα.

Η ηγεσία του ΥΥΚΑ φαίνεται εκ πρώτης θετική στην πρόταση αυτή αλλά μέχρι να φτάσουμε στην σχετική νομοθετική ρύθμιση έχουμε πολύ δρόμο... Γι΄αυτό η νέα συνάντηση των δύο πλευρών κρίνεται ως σημαντική την δεδομένη χρονική στιγμή.


Πηγή : iatropedia
posted from Bloggeroid