Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Καταστήματα αποσύρουν τη νέα συλλογή Moschino που προκάλεσε αντιδράσεις

Η συλλογή του Jeremy Scott για τον οίκο Moschino προκάλεσε πολλές φωνές διαμαρτυρίας που βρήκαν πως τα μεγάλα logo και τα πάτερνς του σχεδιαστή είχαν αναφορές στην χρήση και την εξάρτηση από ουσίες και φάρμακα. 

  Αν και η συλλογή θεωρήθηκε ως επί το πλείστον σαν ένα αφιέρωμα του κιτς επηρεασμένη από την ταινία Valley of the Dolls φαίνεται δεν γνώρισε την ίδια ανταπόκριση στην λιανική κατανάλωση και πλέον αλυσίδες καταστημάτων σκέφτονται να αποσύρουν από τις προθήκες τα ρούχα της συλλογής.   





      




  Έτσι για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται το μόνιμο χάσμα που υπάρχει στο πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι άνθρωποι της μόδας και πόσο διαφορετική αντίληψη έχουν οι καταναλωτές.  Μετά από παράπονα πελατών και μια online καμπάνια, η εταιρεία Nordstrom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποσύρει τη συλλογή από τα καταστήματά της, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune. 









«Εκτιμούμε όλες τις εποικοδομητικές ενημερώσεις ανησυχίας που πήραμε από τους πελάτες μας και τελικά αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τη συλλογή από το site μας και τα τρία καταστήματα που την πωλούσαν», δήλωσε στο περιοδικό εκπρόσωπος της Nordstrom. Η συλλογή αυτή εξακολουθεί να πωλείται μέσω των καταστημάτων της εταιρείας Saks, αν και στην πλατφόρμα Change.org καλείται επίσης να την αποσύρει από όλα τα καταστήματα. 


Πηγή:www.lifo.gr