Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση σε εκδήλωση για φάρμακα από την ΜΚΟ PRAKSIS

Ποια είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS

Πρόκειται για μία από τις πλέον ειλικρινείς και ακέραιες Οργανώσεις αρωγής στον συνάνθρωπο. H PRAKSIS ήταν από τις ελάχιστες οργανώσεις - αν όχι η μόνη - η οποία είχε ευαισθητοποιηθεί για τις κρυφές αυξήσεις τιμών που κάνουν οι εταιρείες σε βάρος των χειμαζόμενων Ελλήνων πολιτών, τόσο στα φάρμακα όσο και στα ΜΥΣΥΦΑ-ΓΕΔΙΦΑ.

Μάλιστα στο πιο χτυπητό παράδειγμα το οποίο κατ'αποκλειστικότητα είχαν δημοσιεύσει οι Farmakopoioi, με την αδικαιολόγητη ραγδαία αύξηση του Tears Naturale, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε όποιες ενέργειες γίνεται ώστε να φάρμακα αυτά να επιστρέψουν στα φαρμακεία και σε δίκαιη τιμή, από δικής τους ιδεολογίας.

Στην εκδήλωση που....


.... θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκεύη 7 Οκτωβρίου, καλεσμένος της ημερίδας θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Γιάννης Δαγρές. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε εμάς τους φαρμακοποιούς να προβάλουμε τις θέσεις μας σε κοινό στο οποίο δεν είχαμε μέχρι τώρα πρόσβαση.

Κύριος στόχος της PRAKSIS είναι η καθολική και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στο φάρμακο. Γι΄ αυτό ιδρύθηκαν, μεταξύ άλλων. Οπότε είναι εξαιρετικά συμπαθείς στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και θα είναι πάντα.

Διαβάστε παρακάτω την πρόσκληση:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος PRAKSIS ACCESS σας καλεί στις 7 Οκτωβρίου 2016  σε ημερίδα για την πρόσβαση στα φάρμακα (09:00 – 15:00, Ξενοδοχείο Crowne Plaza - Αίθουσα Socrates A, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα)

Θα συζητήσουμε για:
  • την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, καθώς και για τις αντίστοιχες εκστρατείες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου που υποστηρίζουν. 
  • τα αποτελέσματα έρευνας πάνω στη νομολογία σχετικά με τις πατέντες των φαρμάκων και την υποχρεωτική αδειοδότηση στην Ελλάδα (ΕΚΠΟΙΖΩ) αλλά και για την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τα εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας που εκπονήθηκε από τον καθ. Χ. Οικονόμου (Πάντειο Πανεπιστήμιο).   
  •  τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τον Γιάννη Νάτση από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA).
  • τις εμπειρίες δύσκολης πρόσβασης από τη σκοπιά του κοινωνικού ιατρείου (Γιώργος Βήχας-ΜΚΙΕ), του φαρμακείου (Γιάννης Δαγρές-ΠΦΣ) και του νοσοκομείου (Παναγιώτης Παπανικολάου-ΟΕΝΓΕ) και μέσα από τα μάτια ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους και εκπροσωπούν φορείς που αγωνίζονται για καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και στις υπηρεσίες υγείας.
Είναι καθήκον μας να ανοίξουμε το διάλογο, δικό σας να συνεισφέρετε με την εμπειρία και τις σκέψεις σας


Είναι καθήκον μας να ανοίξουμε το διάλογο, δικό σας να τον διατηρήσετε ανοιχτό.