Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σόιμπλε υπέρ ελεύθερων αγορών, ΤΤΙΡ και κατά του «προστατευτισμού» επαγγελμάτων προειδοποιεί τον Τράμπ

Προειδοποίηση στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους κινδύνους από τις εμπορικές πολιτικές προστατευτισμού απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «πόλεμο προπαγάνδας» τις προερχόμενες από τη Ρωσία «πλαστές ειδήσεις», όπως τις αποκάλεσε.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη -και πιστεύω πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μια κυβέρνηση φιλική προς την ανάπτυξη- πρέπει να είναι υπέρ των ανοικτών αγορών», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι «ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, όμως είναι πάντα βλαβερός μακροπρόθεσμα».

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης ότι....


.... οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν απόπειρες επηρεασμού της πολιτικής μέσω πλαστών ειδήσεων. Στάθηκε στην υπόθεση μιας μικρής Γερμανορωσίδας, για την οποία ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως απήχθη και βιάσθηκε από μετανάστες στο Βερολίνο, ισχυρισμός που αργότερα απορρίφθηκε από τις γερμανικές αρχές.

«Μερικοί παραπλανόνται από πλαστές ειδήσεις της ρωσόφωνης, κρατικά χρηματοδοτούμενης και κατευθυνόμενης τηλεόρασης», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Αυτό μόνο ως πόλεμος προπαγάνδας μπορεί να περιγραφεί».