Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πώς η δράση Φ/ών στις ΗΠΑ αύξησε τη συμμόρφωση ασθενών στον εμβολιασμό

Διαβάστε στο άρθρο του pharmacytoday πώς μια απλή υπηρεσία που διενήργησαν Φαρμακοποιοί στις ΗΠΑ οδήγησε στον απαραίτητο εμβολιασμό ανθρώπων που μάλλον δεν είχαν ενημερωθεί σωστά ότι χρειάζονταν. Η υπηρεσία αυτή περιελάμβανε μια απλή συνέντευξη-ενημέρωση των πολιτών σύμφωνα με τις οδηγίες του εκεί ΕΟΦ, παράλληλα με λήψη ιστορικού και εμφάνισε πολύ καλά αποτελέσματα.

Διαβάστε το άρθρο:


 

Πώς θα πείσετε τους πελάτες σας να εμβολιαστούν; 

Ένα εργαλείο screening (ανιχνευτικό εργαλείο) που να εντοπίζει ποιοι πελάτες του φαρμακείου δεν έχουν εμβολιαστεί και ποια εμβόλια χρειάζονται, και οι συμβουλές του φαρμακοποιού για τα αναγκαία εμβόλια, μπορούν να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έως και κατά 200 φορές, υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα και στα Φαρμακεία Moose.

Με “όπλα” ένα εργαλείο screening σχετικά με τον εμβολιασμό και ένα έντυπο τεκμηρίωσης, με βάση τις εμβολιαστικές συστάσεις του CDC, οι φαρμακοποιοί χρησιμοποίησαν το εργαλείο screening για να εντοπίσουν τους ενήλικες που είχαν μπει στο φαρμακείο και χρειάζονταν εμβολιασμό. Αν ο ασθενής συμφωνούσε, λάμβανε τον εμβολιασμό. Αν όχι, ο φαρμακοποιός κατέγραφε τον λόγο της άρνησης.

Σε μια μελέτη διάρκειας 30 ημερών, το προσωπικό εξέτασε 631 ασθενείς. Οι φαρμακοποιοί χορήγησαν 11 εμβόλια γρίπης, 5 συζευγμένα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο και 1 πολυσακχαριδικό, 5 εμβόλια τετάνου-διφθερίτιδας-κοκκίτη και 6 εμβόλια για τον έρπη ζωστήρα.  Αυτό ισοδυναμεί με 7πλασιασμό των εμβολιασμών για αυτά τα φαρμακεία, σε σχέση με τον ίδιο μήνα, την προηγούμενη χρονιά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Journal of the American Pharmacists Association.

πηγή: pharmacytoday