Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δεν κρατιούνται! Αυξήσεις ΜΥΣΥΦΑ με πρωτοβουλία των εταιρειών! (ντοκουμέντο)

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ότι η απελευθέρωση δηλαδή των ΜΥΣΥΦΑ θα μειώσει τις τιμές τους, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, λίγες μόλις ημέρες μετά την 1/1/2017, έρχεται η πρώτη εταιρεία να δηλώσει ότι αυξάνει τις χονδρικές της τιμές σε πολλά ΜΥΣΥΦΑ!!!

Αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και των λιανικών τιμών, οπότε ο καταναλωτής - ένα μόλις μήνα μετά την απελευθέρωση της τιμής προς τα πάνω - θα νιώσει για τα καλά τι σημαίνει απελευθερώσεις τιμών.

Θυμίζουμε ότι....


.... ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι οι απελευθερώσεις αυτές βοηθούν τους καταναλωτές και δήθεν αυξάνουν τον ανταγωνισμό, οπότε οι τιμές θα πέσουν. Οι φαρμακοποιοί είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα διαθέτει τα πιο φθηνά φάρμακα στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τα ΜΥΣΥΦΑ. Μάλιστα είχαμε παραθέσει πολλά παραδείγματα και συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά να περάσουν μόλις λίγες μέρες από το 2017 για να δείξουν οι εταιρείες τις πραγματικές τους προθέσεις αφού ούτε η σημερινή κυβέρνηση έκανε κάτι για να αποτραπεί αυτή η κίνηση.

Η εταιρεία Reckitt Benckiser λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ενημερώνει τους φαρμακοποιούς ότι από 1/2/2017 αυξάνει τις χονδρικές τιμές των ΜΥΣΥΦΑ της έως και 20% και τους καλεί μάλιστα να... προλάβουν να αγοράσουν φθηνά για να πωλούν «ακριβά» από 1/2. Τα φάρμακα που διακινεί είναι αρκετά κινήσιμα, πρόκειται για τα σκευάσματα STREPSILS, NUROFEN, STREPFEN, GAVISCON και άλλα...

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δε θα είναι και η μόνη εταιρεία... Έπεται και συνέχεια...

Σας παραθέτουμε τον νέο τιμοκατάλογο-ντοκουμέντο



Farmakopoioi