Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ομιλία του τότε αντιπρόεδρου της Novartis που θα συζητηθεί! Τι λέει για φαρμακοποιούς (video)

Μια απόδειξη για το πώς λειτουργούσε η προπαγάνδα εις βάρος των φαρμακοποιών στις κινητοποιήσεις του 2012 έρχεται από ένα βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis.

Μέσα από τα λεγόμενα του τότε αντιπροέδρου της Novartis κ. Κώστα Φρουζή σε επαγγελματικό meeting της εταιρείας αποκαλύπτεται το πώς μας αντιμετώπιζαν οι τότε κυβερνώντες, κάτι που ήθελε να αποφύγει η συγκεκριμένη εταιρεία. Η ίδια η εταιρεία φρόντιζενα πιέζει στα κέντρα αποφάσεων (υπουργεία κλπ), αλλά ταυτόχρονα να είναι και συνεργάτης με την τότε κυβέρνηση για να πετύχει τους σκοπούς της. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες:


Σε ένα βίντεο λοιπόν που θα συζητηθεί ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis κ. Κώστας Φρουζής μιλάει στα στελέχη της εταιρείας και τα ενημερώνει για τη στάση της, στην τεταμένη περίοδο του 2012. Στην τοποθέτησή του, το υψηλά ιστάμενο στέλεχος της πολυεθνικής φαρμακευτικής που βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο διεθνούς σκανδάλου, εκμυστηρεύεται τόσο πως βρίσκεται σε στενή επαφή με υπουργούς, όσο και το «ουσιαστικό ενδιαφέρον» του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμένου, για την αγορά του φαρμάκου.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο που δημοσιεύει το documentonews.gr, ο αντιπρόεδρος της Novartis Κ. Φρουζής εμφανίζεται να μιλάει σε στελέχη της εταιρείας αναφορικά με τις τότε εξελίξεις, καθώς και για την ετοιμότητα της εταιρείες σε περίπτωση «απρόοπτων» εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.

Δίνει συμβουλές στα στελέχη για το τι θα λένε εκτός εταιρείας για την οικονομική της κατάσταση, καθώς και για το πως θα κινούνται ώστε να πιέζουν καθημερινά τα εκάστοτε υπουργεία.

«Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή, πως σαν βιομηχανία χειριζόμαστε αυτήν την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε ούτε να είμαστε αυτοί που κάνουμε blackmailing στους ασθενείς, στην Πολιτεία, στη χώρα, στην κυβέρνηση, αλλά ούτε είμαστε αυτοί που δεν μας ενδιαφέρει να πληρωθούμε και ποτέ. Είναι μια σχεδόν καθημερινή δουλειά, πως θα είμαστε πιεστικοί στα διάφορα υπουργεία, αλλά και πως θα είμαστε και συνεργάτες μαζί τους, ώστε να μην ταυτίζουν εμάς μαζί με τους όποιους φαρμακοποιούς, που για να είμαστε ειλικρινείς, είναι την τελευταία περίοδο στο μάτι του κυκλώνα» τους συμβουλεύει.

«Δύο είναι τα κακά παιδιά αυτής της εποχής (σ.σ. το 2012). Οι φαρμακοποιοί και η Roche! Οι φαρμακοποιοί γιατί ανοιγοκλείνουν τα στόρια τους (σσ. λόγω της αναστολής πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ), κάτι το οποίο δε το κρίνω, γιατί έχουν δίκιο επειδή είναι απλήρωτοι»

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο (το επίμαχο απόσπασμα από 4:23-4:40):




Farmakopoioi με στοιχεία από thepressproject.gr και documentonews.gr