Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Γενική Συνέλευση της PGEU: Παρών και ο ΠΦΣ, συζήτηση για τις νέες οδηγίες της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία του ΠΦΣ, προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) και στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της οποίας είναι μέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Στην Γενική Συνέλευση θα γίνει αναφορά στο σχέδιο της οδηγίας των επαγγελματικών προσόντων και θα κάνει σχετική παρουσίαση ο κ. Μάρτιν Φρόνχ , επικεφαλή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα.


Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις....


.... διαδικασίες αναγνώρισης της γνησιότητας των φαρμάκων , στα προβλήματα επιβολής ενιαίου ΦΠΑ στα φάρμακα για όλες τις χώρες καθώς και για τα προβλήματα του χαρακτηρισμού των υγιεινών τροφών.

Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί μετά και την πρόσφατη έκκληση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το πρόβλημα της ανθεκτικότητας των μικροβίων και την ανάγκη δημιουργίας νέων φαρμάκων , είναι η αντιμικροβιακή αντοχή.

Στην Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών η Ελλάδα θα παρουσιάσει την προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το ιδιοκτησιακό. Για το θέμα έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία αλλά και η Αγγλία στις οποίες φαίνεται ότι ξεκινά ένας κύκλος απελευθερώσεων και ευρείας διάδοσης των ηλεκτρονικών πωλήσεων μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων.