Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Μέρκελ: Τα φυσικά φαρμακεία πρέπει να προστατευτούν από τις παρεμβάσεις της ΕΕ!


"Πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να ακολουθούν τους ανταγωνιστικούς κανόνες της αγορας!"

Κι όμως πρόκειται για δήλωση της Γερμανίδας καγκελαριου!

Ανοιχτά υπέρ των φυσικών φαρμακείων τάχθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU). Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από τον Οκτώβριο του 2016, τα φαρμακεία δι 'αλληλογραφίας ή αλλιώς "ιντερνετικά φαρμακεία" από άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι υποχρεωμένα να εμπίπτουν στην γερμανική κρατική διατίμηση φαρμάκων. Απόφαση που προκάλεσε σάλο στη γερμανική κοινωνία, αφού άνοιξαν με αυτό τον τρόπο οι ασκοί του Αιόλου για αποστολή φαρμάκων μέσω ταχυδρομείου σε φθηνότερες τιμές από άλλες χώρες εκτός Γερμανίας.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει δια του υπουργού Υγείας ότι...


... το γερμανικό φυσικό φαρμακείο θα προστατευτεί και δεν θα υπάρχουν απώλειες εσόδων λόγω του ανταγωνισμού από το εξωτερικό. "Μπορεί με το ταχυδρομείο να είναι φθηνότερα. Αλλά το τοπικό φαρμακείο έχει την άμεση επαφή με τον ασφαλισμένο και την προσωπική σχέση", δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το Σάββατο σε μια κομματική ομιλία της CDU στο κρατίδιο Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στο Grimmen. "Πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να ακολουθούν τους ανταγωνιστικους κανόνες της αγορας!" Για το σκοπό αυτό θα τεθεί το θέμα εντός της ΕΕ, δήλωσε η Μέρκελ.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για τη δήλωση της χρονιάς από τη Γερμανίδα καγκελάριο, τη στιγμή που στην χώρα μας εφαρμόζονται πολιτικές πλήρους απελευθέρωσης των πάντων στα φαρμακεία... Όταν στην χώρα της την Γερμανία δηλώνει πως το επάγγελμα του φαρμακοποιού πρέπει να προστατευθεί για να μη χάνουν έσοδα οι Γερμανοί φαρμακοποιοί!

Πηγή: pharmazeutische zeitung online
Μετάφραση - Απόδοση για Farmakopoioi: Δ.Μ.