Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Στήριξη από SPD στα γερμανικά συνοικιακά φαρμακεία!

Οι εκλογές στη Γερμανία πλησιάζουν και αναμφισβήτητα οι φαρμακοποιοί αποτελούν μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Οι Γερμανοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν από τον περασμένο Οκτώβριο προβλήματα με τον ολλανδικό κολοσσό του χώρου DocMorris ο οποίος μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπορεί να πουλά φάρμακα στη Γερμανία μέσω διαδικτύου σε τιμές χαμηλότερες από την γερμανική κρατική διατίμηση.

Απόφαση η οποία.....




..... έχει μπλοκάρει προς το παρόν από τη γερμανική κυβέρνηση, απόφαση που καταδίκασε ακόμα και η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο λοιπόν του προεκλογικού αγώνα έχει μπει και το θέμα αυτό με τους Γερμανούς πολιτικούς τον έναν μετά τον άλλο να στηρίζουν τα γερμανικά συνοικιακά φαρμακεία. Σειρά είχε τις τελευταίες μέρες ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρκους Πάσκε, ο οποίος επισκέφθηκε φαρμακείο στην περιοχή Χέεντε και τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των συνοικιακών φαρμακείων. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε για «προστασία του φαρμακευτικού επαγγέλματος από μεγάλα συμφέροντα», έκφραση η οποία στην νεοφιλελεύθερη μνημονιακή Ελλάδα είναι απαγορευτική.

«Δεν πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των φαρμάκων, καμιά μεταρρύθμιση στο χώρο αυτό, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας» τόνισε μιλώντας εκ μέρους του κόμματος SPD, το οποίο συγκυβερνά σήμερα στη Γερμανία μαζί με το CDU της κ. Μέρκελ.

Farmakopoioi