Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Την δημιουργία ενός ανεξάρτητου υπερκομματικού Εθνικού Φορέα Αξιολόγησης των Παρεμβάσεων με πρόσχημα τις μεταρρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων , προτείνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει νέα μέτρα για την χώρα μας.

Τα άρθρα του νομoσχεδίου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες  που κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος. Πιο συγκεκριμένα:



Είναι απαράδεκτο η απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ να  γίνεται με ενδεικτική χονδρική και λιανική τιμή , που καθορίζονται από τις ίδιες τις  εταιρείες που τα διαθέτουν! Επομένως παραμένει ομιχλώδες το τοπίο υπέρ των εταιρειών για το ποσοστό κέρδους τους,  δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουν έως και να εκμηδενίσουν   το κέρδος όλων των ενδιάμεσων .

Είναι προφανές ότι με την απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ οι τιμές θα αυξηθούν επιβαρύνοντας τους Έλληνες πολίτες.

Είναι προφανές ότι η απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ είναι αποτέλεσμα πιέσεων της τρόικας τόσο του εξωτερικού όσο και του εξωτερικού και αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο και πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις αφήνονται στο έλεος της βιομηχανίας και των μεγάλων συμφερόντων.

Απόδειξη είναι ότι το υποτιθέμενο «Παρατηρητήριο Τιμών» που έχει εξαγγελθεί  θα λειτουργεί …εν κρυπτώ. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για λόγους διαφάνειας  θα ελέγχει και θα δημοσιοποιηθεί  τις μεταβολές των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα και θα ενημερώνει τους έλληνες πολίτες μέσα από έναν παράλληλο μηχανισμό που έχει αρχίσει να αναπτύσσει.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Είναι πρωτοφανές  και οξύμωρο οι ασφαλιστικές εισφορές να μην λογίζονται ως έξοδο  αλλά αντίθετα να συμψηφίζονται στο φορολογητέο εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζονται οι επόμενες εισφορές!

Το ασφαλιστικό τιμωρεί τους συνεπείς και επιβραβεύει όσους δεν εισφέρουν, είτε γιατί αδυνατούν είτε γιατί μπορούν και δεν θέλουν.

Η επικειμένη κατάρρευση του ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας είσπραξης των εισφορών θα οδηγήσει σε κατάρρευση και την Δημόσια Υγεία διότι τα δυο συστήματα είναι συγκοινωνούντα στοιχεία . Η διατήρηση του ενός εξασφαλίζει την λειτουργία του άλλου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ