Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας
Στα πλαίσια της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας αποστέλλουμε αρχείο Excel του Συλλόγου σας ανά φαρμακείο που περιλαμβάνει το ποσό της παρακράτησης (3,5%) που συμπεριλαμβάνει και το Φ.Π.Α. , για το οποίο τα φαρμακεία θα πρέπει να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια (με το ισχύον σήμερα Φ.Π.Α.) και υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της αντίστοιχης παρακράτησης.
Στην συνέχεια τα τιμολόγια αυτά μαζί με τις υπεύθυνες Δηλώσεις αποδοχής της αντίστοιχης παρακράτησης (Υπόδειγμα 1) και ένα αρχείο excel (Πίνακας 1) , όπου θα καταγράφονται αναλυτικά τα φαρμακεία του Συλλόγου που προσκόμισαν ή όχι τα αντίστοιχα δικαιολογητικά ( Υ.Δ. και πιστωτικό Τιμολόγιο) θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή στην ΚΜΕΣ :



Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών
(Υπόψιν κ. Απόστολου Αγάλια και κυρίας Βάσως Λαγκαδίτου)
Πειραιώς 181
ΤΚ 11853 - Ταύρος
Τηλ 2103407428

Προσοχή, όσον αφορά τις περιπτώσεις που το Φαρμακείο έχει αλλάξει ΑΦΜ τότε θα υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 2) και δεν θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο .
Επίσης στην περίπτωση που το Φαρμακείο έχει κλείσει λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου του Φαρμακοποιού τότε θα υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 3) και δεν θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο.

Συνάδελφοι ,
Όσο πιο σύντομα υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά που σας αναφέρουμε πιο πάνω τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων.
Με Τιμή
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ