Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους με διαβήτη: Θα παίρνουν τα αναλώσιμα

Διαβεβαιώσεις προς τους ασθενείς με διαβήτη, που τους καταβάλλει άγχος λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών Αττικής, οι οποίοι άρουν την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα διαβήτη, δίνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).
«Οπως μας ενημέρωσε η διοίκηση του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή σε περίπτωση που χρειασθεί», αναφέρει η Ομοσπονδία.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συνεχιστούν για αρκετές ημέρες έχει σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών με διαβήτη κυρίως μέσω των φαρμακείων του Οργανισμού.
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνει τους ασθενείς με διαβήτη ότι δεν πρέπει να πληρώνουν κανένα χρηματικό ποσό που τους ζητείται πέραν της νόμιμης συμμετοχής τους και πάνω από τις τιμές αποζημίωσης που έχουν ήδη δημοσιευτεί.
Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, ενώ καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 16/9.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου