Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Γ. Δαγρές: «Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν τις τιμές στα ΜΥΣΥΦΑ, η απελευθέρωση απέτυχε παταγωδώς» (video)

Η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή τους. Αυτό υποστήριξε το μέλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Δαγρές μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Από την ώρα που απελευθερώθηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ, το.....


.... Depon πήρε αύξηση 33%, η αλοιφή VICKS 20% πάνω, η Voltaren αλοιφή 24,5% πάνω. Πρόκειται για μερικά μόνο παραδείγματα. Οι φαρμακοβιομηχανίες τίναξαν τις τιμές στα ύψη. Όλοι όσοι ήταν υπέρ της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ, θα έπρεπε να λογοδοτούν σήμερα αν είχαν φιλότιμο και θα έπρεπε να ζητάνε συγγνώμη από τον κόσμο. Εμείς ως φαρμακοποιοί πάντα ήμασταν υπέρ της σταθερής και οριζόμενης τιμής από το κράτος, γιατί είχαμε προνοήσει ότι θα συνέβαινε αυτό», τόνισε ο κ. Δαγρές.

«Ο φαρμακοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να τσακώνεται με τον κόσμο και να κάθεται να δικαιολογεί την κάθε φαρμακοβιομηχανία που ανεβάζει τις τιμές και το υπουργείο που το επιτρέπει. Ας τα βρουν μεταξύ τους, ας πάρουν πίσω την απελευθέρωση αφού αυτή απέτυχε παταγωδώς.»

«Ο υπουργός κ. Ξανθός μάς είχε τονίσει σε συνάντηση ότι κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση την απελευθέρωση, αλλά ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι εφόσον αυτή δεν οδηγήσει σε μειώσεις  τιμών και αποτύχει, θα επανεξετάσει το θέμα εκ βαθέων. Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν.»

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα: