Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Έγγραφο του ΦΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για τα προβλήματα που προέκυψαν από την τελευταία αλλαγή στο σύστημα του ΕΔΑΠΥ

Σε έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει ότι:

Με την τελευταία αλλαγή στο σύστημα του ΕΔΑΠΥ, όπου εφαρμόζεται πλέον η «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ», έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1.- Σε καταχώρηση γνωμάτευσης με δύο υλικά, ταινίες και σκαριφιστήρες ή βελόνες, κατά την καταχώρηση του δεύτερου προϊόντος, και ειδικότερα των βελονών MICROFINE BD 32 G ή ACCU- CHEK SOFTCLIX 100 LANCETS, αναζητώντας τα με την εμπορική ονομασία υπάρχουν κανονικά και επιλέγονται κανονικά, κατά την εκτύπωση όμως το δεύτερο είδος ΑΛΛΑΖΕΙ από μόνο του και εμφανίζονται ΤΑΙΝΙΕΣ όπως ακριβώς είναι και το πρώτο είδος. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει και με άλλα προϊόντα.

2.- Όταν κατά την καταχώρηση των προϊόντων κάνει κάποιος......


...... ανάκτηση και στα δύο ή περισσότερα προϊόντα της γνωμάτευσης μαζί (δηλαδή τα τσεκάρει όλα με την μία), τότε το σύστημα σου δίνει ενημέρωση για τυχόν προηγούμενη χορήγηση ΜΟΝΟ για το πρώτο προϊόν. Αν όμως γίνει ανάκτηση για κάθε προϊόν χωριστά, δηλαδή τσεκάρεται το πρώτο και ανάκτηση, μετά το δεύτερο και ανάκτηση κ.ο.κ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ενημερώνεται κανείς για προηγούμενη εκτέλεση. Αν η σωστή διαδικασία είναι να ανακτώνται ένα – ένα τα προϊόντα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ανάκτησης.

3.- Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να καταχωρηθεί σε ξεχωριστό φύλλο εκτέλεσης ένα προϊόν, για την ίδια γνωμάτευση, κάτι που πρίν ήταν δυνατόν.

4.- Υπάρχει πλέον μόνο «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» και πουθενά η επιλογή «ΜΕΤΑΒΟΛΗ» για τυχόν τροποποίηση της καταχωρημένης λάθος γνωμάτευσης. Μέσα στις οδηγίες χρήσης του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι αυτό γίνεται, «αφού φέρει κανείς την υποβολή σε κατάσταση καταχώρησης». Δεν είναι κατανοητό σε κανέναν τι σημαίνει αυτό, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, η επαναφορά κλεισμένης υποβολής δεν ήταν εφικτή.

5.- Μέσα στις οδηγίες χρήσης, δεν αναφέρεται πουθενά για τον τρόπο αποθήκευσης της γνωμάτευσης, κάτι που όπως διαπιστώσαμε γίνεται πατώντας ένα εικονίδιο πάνω αριστερά που συμβόλιζε την αποθήκευση και κατά την αποθήκευση των τιμολογίων.

Λόγω του ότι το σύστημα του ΕΔΑΠΥ είναι αρκετά πολύπλοκο - συγκριτικά πάντα με το σύστημα καταχώρησης φαρμάκων που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα - και δεδομένου ότι ποτέ δεν δίνεται η αναγκαία περίοδος ενημέρωσης και προσαρμογής όπως θα έπρεπε, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τα παραπάνω προβλήματα που έχουν προκύψει.

Θα πρέπει να κατανοήσετε επιτέλους ότι τα «κενά» που υπάρχουν σε κάθε αναβάθμιση του εν λόγω συστήματος, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα φαρμακεία μας. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίσημη λειτουργία του συστήματος, θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί η ομαλή λειτουργία σε κάθε αναβάθμιση ώστε να μην δημιουργείται το χάος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΣΑ


-->