Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΦΣΑ: Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υφ. Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου,  συνάντηση αντιπροσωπείας του ΦΣΑ (Πρόεδρος   Κ.Λουράντος, Γραμματέας Ηλ.Γιαννόγλου και Νομικός Σύμβουλος Σ.Αγγέλου) με τον Υφυπουργό Εργασίας Αν.Πετρόπουλο, σε καλό κλίμα.

Ο Σύλλογος έθεσε, πάγια αιτήματα των φαρμακοποιών τα οποία ζητούν λύση.

Συμφωνήθηκε με τον Υπουργό, για το σοβαρότατο θέμα των μονοσυνταξιούχων, να δοθεί σύνταξη ΚΑΙ σε όσους έχουν διακόψει την πληρωμή τους - με αίτησή τους ή μη - ανάλογα με τα χρόνια πληρωμής των εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα.





Αυτό αυτόματα ξεμπλοκάρει και σταματά την απαίτηση του ΤΣΑΥ «να πληρωθούν πρώτα οι οφειλές των μονοσυνταξιούχων και μετά να προχωρήσει η κύρια σύνταξη».

Θα εξεταστεί από το Υπουργείο εάν κάποιος θέλει να αποπληρώσει όλα τα χρόνια ασφάλισής του ως μονοσυνταξιούχος και με ποιες προϋποθέσεις.  Σε επόμενη συνάντηση θα επανεξεταστεί το θέμα.
Όσον αφορά τις λάθος πληρωμές σε ΤΕΑΥΦΕ – ΤΑΥΦΕ  εκ μέρους φαρμακοποιών, το Προεδρείο θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Οργάνων, δεδομένου ότι το θέμα αυτό δεν αφορούσε το Υπουργείο.

Το Δ.Σ.  του Φ.Σ.Α., με τις παρεμβάσεις του, με επιμονή, ουσιαστικό διάλογο,  τεκμηριωμένες προτάσεις και αξιοποιώντας όλες τις μορφές  επικοινωνίας,  προσπαθεί να δώσει λύσεις ουσίας στα θέματα που απασχολούν τα φαρμακεία.   

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                         ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ