Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΕΟΦ: Αποσύρεται συμπλήρωμα διατροφής που διατίθεται διαδικτυακά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής Rock Hard  της εταιρείας Global Products Europe S.L. αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Συγκεκριμένα αποσύρονται οι συσκευασίες με 1 και 4 κάψουλες (caps), επειδή περιέχουν ως συστατικό το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο Epimedium -όπως ορίζεται στον κατάλογο της EFSA.

Το προϊόν παράγεται από την Global Wholesale Distribution s.l., διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και διατίθεται μέσω διαδικτύου.



Η απόφαση του Ε.Ο.Φ. αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι επιχειρήσεις που διακινούν τα εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον Ε.Ο.Φ.

Επιπλέον οφείλουν να αποστείλουν παραστατικά διακίνησης (αγοράς και πώλησης) εντός ή εκτός Ελλάδας των παραπάνω προϊόντων. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του Ε.Ο.Φ., εφόσον ζητηθούν.