Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Bόλος: Συνελήφθησαν κοινωνική λειτουργός και φαρμακοποιός για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν χθες το βράδυ δύο γυναίκες στον Βόλο και την υπόθεση συνεχίζει να ερευνά η αστυνομία. Πρόκειται για μία 55χρονη κοινωνική λειτουργό και μία 33χρονη φαρμακοποιό. Οι αστυνομικοί της Δίωξης προχώρησαν στη σύλληψη των δύο γυναικών χθες στις 9 το βράδυ, μετά από την επίσκεψη της 55χρονης στο φαρμακείο. Ειδικότερα η 55χρονη κοινωνική λειτουργός μετέβη στο φαρμακείο για να προμηθευτεί ναρκωτικά χάπια,  αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν είχε δώσει στην φαρμακοποιό κάποια ιατρική συνταγή προκειμένου να της δώσει τα χάπια.  Στην κατοχή της 55χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 90 ναρκωτικά χάπια.

Μάλιστα η 55χρονη φέρεται να είχε προμηθευτεί με αυτό τον τρόπο και άλλα χάπια το τελευταίο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα τους τελευταίους δύο μήνες.
 



Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες (17-12-2018) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, δύο άτομα, ηλικίας 55 και 33 ετών, κατηγορούμενα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 53χρονης, για το ίδιο αδίκημα. Ειδικότερα, η 55χρονη κατελήφθη να κατέχει (90) ναρκωτικά δισκία, τα οποία είχε παραλάβει από το φαρμακείο της 33χρονης, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το τελευταίο δίμηνο η 55χρονη προμηθεύτηκε ναρκωτικά δισκία από το ίδιο φαρμακείο, προσκομίζοντας έξι ιατρικές συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την 53χρονη, χωρίς να υπάρχει πραγματική ιατρική ένδειξη. Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 55χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (22) ναρκωτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή. Οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

πηγή: e-thessalia.gr