Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Διαπραγματεύσεις για τις νέες τιμές αποζημίωσης ταινιών μέτρησης διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό νέων τιμών αποζημίωσης σε διάφορες εξετάσεις, υλικά και ιατρικές πράξεις.

Αυτό που μας αφορά σαν φαρμακεία είναι ότι θα επαναπροσδιορισθούν οι τιμές αποζημίωσης ταινιών μέτρησης σακχάρου και η καταληκτική ημερομηνία να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι είναι η 31η Ιανουαρίου!!

Δείτε το άρθρο:





«Υπό διαπραγμάτευση οι τιμές αποζημίωσης και αμοιβής για μια σειρά από εξετάσεις, υλικά και ιατρικές πράξεις. Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαπραγμάτευση για τις τιμές αποζημίωσης που αφορούν τη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές - γενικές και ψυχιατρικές - καθώς και την εισαγωγή σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Θα ενημερωθούν αρμοδίως οι εκπρόσωποι αυτών των φορέων, ενώ στο σχετικό διάλογο μπορούν να εκπροσωπηθούν και σύλλογοι ασθενών. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η προσέλευση στις διαπραγματεύσεις είναι υποχρεωτική.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στη διαπραγμάτευση τιμών για προθέσεις και ορθωτικά μέσα τα οποία διατίθενται κατά παραγγελία.

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι και φορείς θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την τιμή αποζημίωσης του ραδιοφαρμάκου που χρησιμοποιείται στην τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET/CT) καθώς και για την τιμή των πολογονιδιακών εξετάσεων που προβλέπουν την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει προθεσμία ως τις 25 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις συμμετοχής στη διαπραγμάτευση που αφορά μια σειρά εξετάσεις οι οποίες απευθύνονται σε ασθενείς με hiv / aids και ως τις 31 Ιανουαρίου για τη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις που θα καθορίσουν τις τιμές αποζημίωσης για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου. »


πηγή: onmed