Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Παρέμβαση Κυριάκου Θεοδοσιάδη για τις τροπολογίες του Υπ. Υγείας

Τελικά ώδινεν όρος και έτεκε μυν.

Ο Υπουργός Υγείας επιτρέπει δήθεν στα ιδιωτικά φαρμακεία την διενέργεια εποχικού εμβολιασμού στα πλαίσια της λειτουργίας τους ως Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά "ύστερα από σχετική πιστοποίηση " , που στο μέλλον (πότε;) θα καθοριστεί με ποιες προϋποθέσεις και με ποια διαδικασία θα χορηγείται.

Δηλαδή το πτυχίο φαρμακευτικής μετά από πενταετείς σπουδές σε ΑΕΙ καθώς και η.....


..... σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος δεν επαρκούν, αλλά απαιτείται κάποια πιστοποίηση που θα είναι υπεράνω (!) του πτυχίου και θα χορηγείται άγνωστο πως και από ποιους.

Οι άλλοι επαγγελματίες υγείας που κάνουν εμβολιασμούς έχουν άραγε κάποια πιστοποίηση; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει ή κοινοβουλευτικά το παραπέμπει σε υπουργική απόφαση με άγνωστο περιεχόμενο…

Με τη δεύτερη τροπολογία επαναφέρει στην προεδρία των πειθαρχικών συμβουλίων εν ενεργεία δικαστή με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και την μη απονομή δικαιοσύνης .

Ο λόγος είναι διπλός . Είναι επιθυμία των Φαρμακοποιών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η καταργούμενη διάταξη είχε θεσμοθετηθεί το 2014 επι Υπουργίας Βορίδη . Το ότι ήταν εισήγηση του τότε Δ.Σ. του ΠΦΣ δεν τους πολυενδιέφερε.

Με την τρίτη τροπολογία επιτέλους μετά από ενάμιση χρόνο θα αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που καταστράφηκαν στη Μάνδρα, όταν οι συνταγές τους παρασύρθηκαν στις πλημμύρες της περιοχής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ