Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τέθηκε σε εφαρμογή στην Ιταλία ο νέος νόμος για τους εμβολιασμούς

Ξεκίνησε χθες στην Ιταλία να εφαρμόζεται ο νέος αυστηρός νόμος για τον εμβολιασμό των παιδιών. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι τα παιδιά τους απαγορεύεται να πάνε στο σχολείο αν δεν έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί.
Τα παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα αποκλείονται από το σχολείο (προνήπιο και νηπιαγωγείο), ενώ τα παιδιά 6-16 ετών δεν θα αποκλείονται, αλλά οι γονείς τους θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ, αν δεν προχωρήσουν σε εμβολιασμό των παιδιών τους.



Στόχος των ιταλικών αρχών ήταν να αυξηθούν τα ποσοστά των παιδικών εμβολιασμών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν τα εξής εμβόλια: ιλαράςπαρωτίτιδαςερυθράςανεμοβλογιάςπολιομυελίτιδαςηπατίτιδας Β, τετάνουκαι αιμόφιλου ινφλουέντζας.


Ακόμη, για άλλα 4 εμβόλια (μηνιγγιτιδοκόκκου Β και C, του πνευμονιοκόκκου και του ροταϊού), οι γονείς θα παροτρύνονται να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Όλα τα εμβόλια θα προσφέρονται δωρεάν και θα μπορούν να γίνονται και στα φαρμακεία.
virus.com.gr