Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

BOOTS: ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ EΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ

Θα προσφέρεται σε 294 φαρμακεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα υπηρεσία θα εγκαινιάσει, τον επόμενο μήνα, η βρετανική αλυσίδα φαρμακείων Boots σε 294 καταστήματα, μετά από ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα που διεξήγε πέρυσι σε 30 μόνο φαρμακεία.

Πρόκειται για εμβολιασμούς κατά της ανεμοβλογιάς σε παιδιά και ενήλικες που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν από το NHS (βρετανικό σύστημα υγείας), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, με στόχο να καλύψει «κενά» του NHS για μια «καθολική παιδική υπηρεσία εμβολιασμού κατά της ανεμοβλογιάς». 

Ο Asif Aziz, διευθυντής υπηρεσιών φαρμακείων στην Boots, δήλωσε ότι.....


..... οι φαρμακοποιοί θα δίνουν συμβουλές και θα εκπαιδεύουν τους πελάτες στην αυτοδιαχείριση των προειδοποιητικών σημείων που σχετίζονται με την ανεμοβλογιά, εξασφαλίζοντας έτσι ότι περισσότεροι ενήλικες και παιδιά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. 

Η υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει δύο εμβολιασμούς, κοστίζει 75 λίρες ανά εμβολιασμό ή 140 λίρες εάν αγοράζονται μαζί εκ των προτέρων. «Είναι ένα ακόμα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλινικές τους δεξιότητες για να στηρίξουν την υγεία των ασθενών όπου και όποτε είναι βολικό για εκείνους», είπε ακόμα ο Asif Aziz. 

Τα Boots εμβολιάζουν και ενήλικες που έχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από την πάθηση, π.χ. άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με κάποιον που έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Από το f.daily 04/03/2019