Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Τι πρέπει να κάνετε για να ενταχθεί το φαρμακείο σας στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες μέρες, «τρέχει» από τις 20/5/2020 έως τις 28/5/2020 στις 12.00 το μεσημέρι πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνειο κεφαλαίου κίνησης, το λεγόμενο ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν και τα φαρμακεία όπως μας διαβεβαίωσαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Πράγματι αυτό φαίνεται πως ισχύει, αφού ήρθαμε σε επικοινωνία με τα κεντρικά μεγάλης συστημικής τράπεζας. Εκεί τα πλέον αρμόδια στελέχη μας επιβεβαίωσαν το γεγονός.
Για να συμβεί όμως αυτό υπάρχει μια.....


..... απαραίτητη προϋπόθεση. Τα φαρμακεία να έχουν δηλωμένους στο taxis και άλλους ΚΑΔ πλην αυτού της λιανικής πώλησης φαρμάκων. Είτε ως κύριες δραστηριότητες είτες ως δευτερεύουσες.

Αυτοί οι ΚΑΔ αφορούν π.χ. λιανικό εμπόριο ορθοπεδικών ειδών, λιανικό εμπόριο παραφαρμακευτικών προϊόντων, λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού. Παρατηρήθηκε σε φαρμακεία που οι λογιστές τους δήλωσαν τις τελευταίες μέρες τους παραπάνω ΚΑΔ, το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ να τους κάνει αποδεκτό το αίτημα.

Άρα ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει προσθήκη επιπλέον ΚΑΔ
. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μια βεβαίωση από το ΤΣΑΥ, με την οποία οι λογιστές σας μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επέκτασης της εμπορικής δραστηριότητάς σας στις οικείες ΔΟΥ. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στους λογιστές σας για τα διαδικαστικά.

Από και και πέρα όμως, για την εξέταση του αιτήματος ακολουθείται η ισχύουσα πιστωτική πολιτική της εκάστοτε τράπεζας. Τα έξοδα φακέλου ανέρχονται στο 0,5% επί του ποσού εκταμίευσης με ελάχιστο 100,00€

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταστήματα των τραπεζών που σας εξυπηρετούν.


Farmakopoioi