Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Νέα τεχνολογία για την προστασία της αναπνοής από ιούς και αλλεργίες, με το ρινικό φίλτρο Sinuset

Tην εποχή του κορωνοϊού, όπου για την ασφάλεια τη δική μας και των γύρω μας φοράμε μάσκα στην καθημερινότητά μας, άλλες φορές από επιλογή και άλλες υποχρεωτικά, η τεχνολογία έρχεται να μας δώσει μία πανέξυπνη, κομψή και ευέλικτη λύση για την προστασία της αναπνοής μας!

Πρόκειται για το νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν Sinuset®, ένα μικρό, πρακτικό, ελαφρύ, καθημερινής χρήσης ρινικό φίλτρο αέρα που τοποθετείται με μια απλή κίνηση στα ρουθούνια, έχει διάρκεια ημερήσιας χρήσης και μας προφυλάσσει από παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και αλλεργίες και, μάλιστα, χωρίς τους κινδύνους που έχει η λανθασμένη χρήση της μάσκας.







Ενδιαφέρουσες πληροφορίες


Ο κορωνοϊός μεταδίδεται με σταγονίδια που εκπνέουμε όχι μόνο όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, αλλά κι όταν μιλάμε ή αναπνέουμε. Στην περίπτωση του βήχα ή του φταρνίσματος, τα σταγονίδια αυτά είναι μεγαλύτερα από 5μm και εκτινάσσονται σε απόσταση έως και 4 μέτρα, ενώ στην περίπτωση της ομιλίας και της αναπνοής, είναι μικρότερα από 5μm και δεν «ταξιδεύουν» μακρύτερα από το 1 μέτρο. Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτό, η σκόνη και η γύρη είναι μικρότερες από 10μm, τα μικρόβια μικρότερα από 2,5μm και οι ιοί κάτω από 1μm. Μόνο που μικρόβια και ιοί δεν κυκλοφορούν ποτέ μόνοι τους. Προσκολλώνται συνήθως επάνω στη σκόνη ή σε σταγονίδια υγρασίας από την αναπνοή μας. Η αυστηρή σύσταση για την χρήση μάσκας έγινε γιατί επιπλέον, ο νέος κορονοϊός ζει αρκετές ώρες στον αέρα, μέχρι το βάρος του πάνω στο σωματίδιο που επικάθεται, να τον ρίξει στο έδαφος.


Πώς λειτουργεί το Sinuset®

Η ρινική κοιλότητα αποτελεί γνωστή πύλη εισόδου μικροσωματιδίων και τώρα, λόγω της πανδημίας και της συνεχούς ενημέρωσης, όλοι γνωρίζουμε πλέον την αναγκαιότητα προστασίας της μύτης από την είσοδο αλλεργιογόνων και άλλων μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων είναι και παθογόνοι. Μικροοργανισμοί που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα είτε ως έχουν, είτε πάνω σε σταγονίδια της αναπνοής, σε ακάρεα, σε κόκκους γύρης ή σκόνης από τον εξωτερικό αέρα ή και από τον αέρα των κλιματιστικών. 


Το ρινικό φίλτρο Sinuset® είναι κατάλληλο για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς με το πρωτοποριακό του σχήμα και το ιδιαίτερο υλικό κατασκευής του (διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένη πατέντα) συγκρατεί τα μικροσωματίδια και σταγονίδια μεγέθους ακόμη και 2,5μm που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, παρέχοντας αποδεδειγμένη προστασία όπως έχει αποδειχθεί από μετρήσεις της διαπερατότητας του φίλτρου.

Επίσης, το Sinuset® επιτρέπει στο χρήστη να αναπνέει με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει διακριτικότητα και άνεση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, τόσο στον εργαζόμενο του γραφείου όσο και στον εργαζόμενο εντός του καταστήματος που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με πελάτες, επιτρέποντας το χαμόγελο αλλά και την ασφαλή συνομιλία.


Το Sinuset®, το οποίο είναι κατάλληλο για χρήση από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω, εκτός από την προστασία της αναπνοής:

Μειώνει και σε μερικές περιπτώσεις εξαλείφει τις αλλεργικές αντιδράσεις
Βελτιώνει τις επιδόσεις του ανοσοποιητικού συστήματος
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Πώς και πού θα το βρείτε
Το Sinuset® διατίθεται από τα φαρμακεία προς 14,73 ευρώ, σε δύο μεγέθη (small & large) προκειμένου να βρει ο χρήστης αυτό που του ταιριάζει καλύτερα (οι περισσότεροι χρήστες ξεκινούν με το small και εάν στην πορεία νιώσουν ότι το ρινικό τους φίλτρο χρειάζεται να είναι μεγαλύτερο, αποκτούν το large) και σε αποστειρωμένη συσκευασία των 6 τεμαχίων.

Το ρινικό φίλτρο Sinuset (www.SinuSet.com) έχει αναλάβει η εταιρεία UNILOG S.A με μακρά ιστορία στον χώρο της υγείας (2111057057, Email: csu9@Unilog.gr). Για τηλεφωνικές παραγγελίες επικοινωνήστε στο 2107236534

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/advertorial/652893_sinusetr-kompsotita-kai-eyelixia-gia-tin-prostasia-tis-anapnois-mas»