Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Google Maps: Εμφάνιση του αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού ανά περιοχή

Καινοτομία από τη Google. Στο Google maps θα ξεκινήσει η εμφάνιση του αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού ανά περιοχή, με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 7 ημερών.

Η Google προσθέτει ακόμα μία λειτουργία στην υπηρεσία Google Maps με σκοπό να βοηθήσει στην ενημέρωση των χρηστών για τα περιστατικά COVID-19 στις περιοχές που βρίσκονται ή που σχεδιάζουν να επισκεφθούν.


Από αυτήν την εβδομάδα, όπως αναφέρει το Techgear.gr, θα......... ξεκινήσει σταδιακά η εμφάνιση του αριθμού κρουσμάτων COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 7 ημερών, ενώ θα υπάρχει και ένδειξη για τον ρυθμό αύξησης ή μείωσης τους.

Τα στοιχεία για τα κρούσματα προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα Υπουργεία Υγείας των χωρών και τα νοσοκομεία αναφοράς. Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτές οι πηγές παρέχουν ούτως ή άλλως ενημέρωση για τα κρούσματα στην υπηρεσία Google Search.

Η λειτουργία ενημέρωσης για τα κρούσματα COVID-19 θα εμφανιστεί σταδιακά στο Google Maps σε 220 χώρες και ξεχωριστά σε μεγάλες πόλεις, επαρχίες κλπ. ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία.