Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πώς βγάζουμε ασφαλιστική ενημερότητα, πώς επιλέγουμε ηλεκτρονικό ραντεβού προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν οφειλές ΤΣΑΥ (pics)

Μεγάλη σύγχυση έχει προκαλέσει η αρχική απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ να ενσωματώσει στην ασφαλιστική ενημερότητα τις τυχόν οφειλές από το ΤΣΑΥ. Δεδομένου ότι το ΤΣΑΥ δεν έχει κάνει απογραφή, εμφανίζει σε όλους τους φαρμακοποιούς το μήνυμα «ελέγξτε τυχόν οφειλές». 

Η λύση ήρθε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Βαλτά ο οποίος παρενέβη προσωπικά και έλυσε το ζήτημα δίνοντας παράταση στην ενσωμάτωση ΤΣΑΥ. Παρακάτω θα σας δώσουμε με εικόνες βήμα προς βήμα τις διαδικασίες έκδοσης εργοδοτικής ενημερότητας, ενημερότητας με ενσωματωμένο ΤΣΑΥ, αλλά και πώς μπορούμε να κλείσουμε ηλεκτρονικό ραντεβού με το τοπικό ΤΣΑΥ για να ξεμπλοκάρει η ατομική καρτέλα του καθενός.

Πώς βγαίνει η εργοδοτική ασφαλιστική ενημερότητα:

Αφού κάνουμε είσοδο με τους κωδικούς ΙΚΑ εργοδότη, εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα και επιλέγουμε «Νέα Αίτηση»:


Επιλέγουμε «Είσπραξη Εκκαθαρισμένων Απαιτήσεων άνω των 3.000€», και ακολουθούμε το

....


 1,2,3

Εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα. Στην αρχή θα εμφανιστεί το μήνυμα «Σε επεξεργασία». Αφού περάσουν λίγα δευτερόλεπτα πατάμε «Ενέργειες» και θα μας εμφανίσει «Η Βεβαίωση έχει ήδη εκδοθεί». Ξαναεπιλέγουμε «Ενέργειες». Τότε η βεβαίωση θα κατέβει στον υπολογιστή μας και από εκεί μπορούμε να την εκτυπώσουμε. Αν εξακολουθεί να εμφανίζει το μήνυμα «Σε επεξεργασία» δοκιμάζουμε ξανά να επιλέξουμε το «Ενέργειες» σε λίγα λεπτά.


Έτσι λοιπόν έχουμε στα χέρια μας την ασφαλιστική μας ενημερότητα. Αυτή δεν περιλαμβάνει το ΤΣΑΥ και άρα βγαίνει κανονικά εφόσον δεν υπάρχουν άλλες οφειλές.

Πάμε να δούμε τώρα πώς βγάζουμε ασφαλιστική ενημερότητα με ενσωματωμένο το ΤΣΑΥ.

Μπαίνουμε στον ηλεκτρονικό φάκελο του ΕΦΚΑ από εδώ: https://www.idika.org.gr/EfkaServices/Application/MyDashboard.aspx
Επιλέγουμε από το μενού «Ηλ. Υπηρεσίες» κατά σειρά σε «Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης» - «Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ» - «Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας»Ελέγχουμε αν είναι σωστά τα στοιχεία μας, επιλέγουμε το αντίστοιχο τετραγωνάκι και πατάμε ΕΠΟΜΕΝΟ 

Αφού επιλέξουμε τις σωστές κατηγορίες πατάμε «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ»:


Εφόσον δεν έχουμε εκκρεμότητες με το ΤΣΑΥ και άλλες οφειλές (ΚΕΑΟ, ΕΦΚΑ κλπ), τότε εκτυπώνουμε την ασφαλιστική ενημερότητα
Η οποία έχει αυτή τη μορφή:

Τώρα θα σας δείξουμε πώς κλείνουμε ηλεκτρονικό ραντεβού για να ξεκλειδώσει η ενημερότητα ΤΣΑΥ. Μπαίνουμε στο «Μένουμε Ασφαλείς ΕΦΚΑ»: https://www.efka.gov.gr/el/e-ephka-elektroniko-aitema-exypereteses-kleisimo-ranteboy


Κάνουμε είσοδο με κωδικούς Taxis:

Επιλέγουμε Συνέχεια

Και πάλι Συνέχεια


Επιλέγουμε Νέα Αίτηση


Επιλέγουμε την σωστή υπηρεσία ΕΦΚΑ. Αναλογα με την περιοχή που υπάγεστε επιλέγετε την αντίστοιχη υπηρεσία ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. 

Στην περιγραφή αναφέρουμε ότι επιθυμούμε ασφαλιστική ενημερότητα ΤΣΑΥ. 

Επιλέγουμε ΟΧΙ στο προσωπικό ραντεβού με επιτόπια επίσκεψη (δεν είναι απαραίτητη). 

Επιλέγουμε «Υποβολή Αίτησης»Επιβεβαιώνουμε την επιλογή μας


Σε λίγες μέρες θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία από το αρμόδιο τμήμα ΤΣΑΥ και το θέμα θα έχει λυθεί