Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΥΚ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ & ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι 

 Σας αποστέλλουμε ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. 

 Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ , μετά από ερώτημα του προέδρου του ΠΦΣ , η δαπάνη που εγκρίθηκε στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αφορά στην παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφοράς ΦΥΚ από τα κεντρικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε λοιπά σημεία του Οργανισμού (φαρμακεία νομών, ΠΕΔΙ κλπ) και ΟΧΙ «για την μεταφορά φαρμάκων από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ απευθείας στους ασφαλισμένους, του οποίου δεν έχει εγκριθεί η διαδικασία» αυτή από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. 



 Εξάλλου αυτό είναι ένα ποσό που εγκρίνεται εδώ και χρόνια και αποτελεί και ένα από τα επιχειρήματα μας για τα οικονομικά οφέλη του ελληνικού δημοσίου, στην περίπτωση της διάθεσης των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία σύμφωνα και με την εισήγηση που εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΠΦΣ και κατατέθηκε στους αρμόδιους υπουργούς . 

 Όλη η παραπληροφόρηση προέρχεται από συγκεκριμένους κύκλους που στοχεύουν στην διαστρέβλωση της αλήθειας και την δημιουργία κλίματος ανησυχίας. 

Η μόνη αξιόπιστη ενημέρωση είναι αυτή που προέρχεται από τον ΠΦΣ . Διαβάστε στο επίσημο έγγραφο που απεστάλη από τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα αυτό.

 Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά μέσα στην εβδομάδα, ο διάλογος της Ομάδας Εργασίας μεταξύ ΠΦΣ και Υπουργείου Υγείας για τα θεσμικά θέματα του κλάδου. 

Με Εκτίμηση


AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Β ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (2) by farmakopoioi on Scribd