Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Self tests: Προς νέα συμφωνία με τους φαρμακοποιούς – Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις


 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για να συνεχιστεί η διανομή των self tests από τα φαρμακεία άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείσα για το αν έχει καταλήξει η κυβέρνηση από που θα διατίθενται τα self test, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως έχει διασφαλιστεί η διανομή τους στην Επικράτεια και ότι υπάρχει συμφωνία έως τις 19 Ιουνίου ευελπιστώντας πως θα συνεχίσουν έτσι και αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι.



Υπ. Υγείας καλεί φαρμακοποιούς

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό πρόσκληση ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απηύθηνε πρόσκληση προς τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά για συνάντηση στο υπ. Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει πως:

«Στη συνάντηση θα συζητηθεί η συνέχιση της συνεργασίας μας που αφορά στη διάθεση των self test προς τους πολίτες από τα φαρμακεία».

Πάντως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε την παύση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, προσθέτοντας ότι η διάθεση θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμούς, μέσω άλλων καναλιών διανομής.

Μετά από αυτό οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα και ήδη οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει τη διάθεσή τους.

www.healthreport.gr