Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Συνέχιση διάθεσης self tests από τα φαρμακεία, ζητεί το υπουργείο Υγείας - Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί


 Πρόταση για συνέχιση της συνεργασίας στο θέμα των self tests, έκανε το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς.

Το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου και αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας. 
Εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών στην επιτυχία του προγράμματος και ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης.
 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

www.iatronet.gr