Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει μέρος του bonus γενοσήμων, με πολύ αργούς όμως ρυθμούς σε όσους χορηγούν υψηλά ποσοστά

Ο ΠΦΣ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους φαρμακοποιούς ότι κατά την πληρωμή ΕΟΠΥΥ μηνός Μαΐου και Ιουνίου θα καταβληθούν 5,7 εκατομμύρια ευρώ στα φαρμακεία που έχουν επιτύχει τον στόχο των γενοσήμων. 

Υπάρχουν όμως αρκετές αναφορές συναδέλφων με πολύ υψηλά ποσοστά χορήγησης γενοσήμων (>70%) που με τους ρυθμούς που αναφέρονται δεν πρόκειται να εξοφληθούν πρακτικά ποτέ. Πρέπει ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσουν ώστε το μπόνους να αποδίδεται άμεσα. Πρέπει να υπάρχει πραγματικό κίνητρο για τη χορήγηση γενοσήμων και οι υποσχέσεις να μην μένουν μόνο στα χαρτιά...

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΦΣ:Αθήνα, 12/7/2021

Αρ. Πρωτ. 3268

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, πρόκειται να καταβληθούν 5.700.000 ευρώ στα φαρμακεία που έχουν επιτύχει τον στόχο των γενοσήμων , μαζί με τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ μηνός Μαΐου και Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό του bonus δεν μπορεί να ξεπερνά το ύψος του οφειλομένου rebate κάθε μήνα για κάθε φαρμακείο και συμψηφίζεται με αυτό.

Όπως ενημερωθήκαμε υπολείπεται μέχρι σήμερα ποσό 4.300.000 ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί στα φαρμακεία και το οποίο οφείλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στον ΕΟΠΥΥ.

Πάγια θέση του ΠΦΣ η οποία έχει επανειλημμένα εκφραστεί προς το Υπουργείο Υγείας είναι ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να πληρώνονται το bonus που τους αναλογεί κάθε μήνα, ανεξάρτητα από την πληρωμή των εταιρειών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ


ΥΓ. Tα στοιχεία της ανάλυσης εκπτώσεων ριμπέιτ μπορεί να τα αναζητήσει ο κάθε φαρμακοποιός στην πύλη ΕΟΠΥΥ - ΚΜΕΣ στην αντίστοιχη ενότητα: