Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Φαρμακείο ΔΕΝ χορηγεί -ως οφείλει- αντιβίωση χωρίς συνταγή και δέχεται αρνητική κριτική στην Google!

Η χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στο φαρμακείο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία γίνεται μόνο κατόπιν ηλεκτρονικής συνταγής από τον θεράποντα ιατρό. Αυτός ο όρος είναι σαφής και απαρέγκλιτος

Ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις όπου κάποιος ιατρός κάνει «τηλεφωνική διάγνωση» και καλεί τον ασθενή να πάει στο εφημερεύον φαρμακείο για να λάβει αντιβίωση, αυτό είναι παράνομο και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Πολλές είναι όμως οι φορές που οι φαρμακοποιοί δεχόμαστε πιέσεις από τους ασθενείς να προχορηγήσουμε αντιβίωση και μάλιστα επιστρατεύονται και οι ιατροί τηλεφωνικά με προτροπή «να το δώσουμε και θα μας το γράψουν μετά».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς πρόκειται για....


..... μια πρόχειρη τακτική που ειδικά σε αγνώστους ασθενείς δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ο φαρμακοποιός πιστός στις αρχές του και στην ελληνική νομοθεσία οφείλει να αρνηθεί οποιαδήποτε προχορήγηση αντιβίωσης χωρίς ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.

Αυτό βέβαια κάποιοι ασθενείς δεν μπορούν να το αντιληφθούν και φτάνουν αρκετές φορές στα άκρα. Όχι μόνο δυσφημούν το φαρμακείο ακόμα και μπροστά στον κόσμο με φωνές, τραμπουκισμούς και βρισιές ενώ υπάρχει φόρτος εργασίας σε εφημερία. Τελευταία προβαίνουν και σε άλλου είδους δυσφήμιση. Μπαίνουν στο Google maps και προσθέτουν αρνητικές κριτικές και αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα να υπάρχει άδικη κριτική προς το φαρμακείο αφού ο φαρμακοποιός απλά εφαρμόζει... τον νόμο!

Κανονικά τέτοιες κριτικές αποτελούν... παράσημο για το φαρμακείο για τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες και δεν μπορεί να είναι αποτρεπτικός λόγος επίσκεψης σε αυτό.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπετε ένα παράδειγμα από ανάρτηση σε προφίλ συναδέλφου από κάποιον πολίτη ο οποίος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι για να του χορηγηθεί αντιβίωση θα έπρεπε να έχει συνταγογραφημένη ηλεκτρονική συνταγή.....

H πολιτεία οφείλει να προστατέψει τον φαρμακοποιό για να συνεχίσει να πράττει τη δουλειά του ως οφείλει....

Farmakopoioi